Під Ковелем хочуть будувати сміттєпереробний завод

 Під Ковелем хочуть будувати сміттєпереробний завод
У Ковелі заговорили про будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів.

Цього разу ізраїльська компанія «Arrow Ecology» через свого представника в Україні та країнах СНД Юрія Михальчука запропонувала неподалік міста збудувати завод з переробки ТПВ, ‒ пише Про Ковель.

Щоправда, потужність підприємства ‒ 150 тонн непотребу на добу, а це означає, що сюди звозитимуть на переробку та утилізацію побутові відходи зі всієї області. До речі, за даними головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства ОДА на Волині офіційно діє 25 полігонів твердих побутових відходів загальною площею 82,2 гектара, куди протягом року вивозять до 900 тисяч метрів кубічних сміття.

Аби збудувати сміттєпереробний завод, компанії необхідно 4,5 гектара землі. А, згідно з чинним законодавством, лише депутатський корпус міської ради приймає рішення щодо земельних питань.

Саме тому представники київського ТОВ «Інвестиційна компанія «Марконі» Сергій Лямін та ізраїльської компанії Юрій Михальчук зі своєю пропозицією прийшли на розмову до місцевих депутатів. Передувала розмові відеопрезентація компанії«Arrow Ecology», яка безпосередньо займається будівництвом заводів, де тверді побутові відходи переробляють за допомогою нової технології «Arrow Bio» ‒ водяної сортувальної системи відходів.

Також гість з Києва розповів, що після переробки чи утилізації відходів, утворюється біогаз, який є альтернативою, екологічно чистою енергією для силових установок, і органічне добриво найвищих стандартів, яке можна використовувати в сільському господарстві.

Також біогаз може бути використаний підприємством «Ковельтепло» для опалення помешкань ковельчан.

Загальна вартість проекту, який може бути реалізований в Ковелі протягом півтора року, становить 15-20 мільйонів євро. Підприємство надасть приблизно 40 робочих місць.

За словами Юрія Михальчука, ними вже побудовані такі заводи в Ізраїлі, Австралії, США, Італії, Китаї та Румунії. Наразі депутати вирішили створити спільну робочу групу, яка вивчить умови як міста, так і компанії, щоб зрозуміти, як співпрацювати і втілювати проект у життя. Також планується проведення щодо цього громадських слухань.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Під Ковелем хочуть будувати сміттєпереробний завод
29 березень, 2013, 13:03