У 90-ті на луцькій студії записувались найпопулярніші зірки естради

У 90-ті на луцькій студії записувались найпопулярніші зірки естради
У 90-х роках у Луцьку працювала студія звукозапису «Олекса». Через високий технічний рівень, записувались у ній найпопулярніші артисти тих часів.

Про це в інтерв’ю «Першому» розповіла співачка Тетяна Ціхоцька.

Першими там записувались дует «Світязь», Василь Зінкевич і В’ячеслав Хурсенко.

«Я там записала свій перший альбом «Ніч», з яким їздила на конкурси, концерти. Але досить часто мене залучали до записування бек-вокалу для заїжджих зірок, таких як Оксана Білозір, «Кролики», які писали всі свої аранжування у Луцьку, Павло Зібров, Іво Бобул, Тетяна Нєдєльська, Надія Шестак. Кого тут тільки не було», – пригадала артистка.

З її слів, студії при державних телерадіокомпаніях таким технічним рівнем не володіли, а в «Олексу» вклали немалі гроші. До того ж її стержнем був Дмитро Гершензон, як аранжувальник. На той час він був кращим в Україні. Більшість співаків пострадянської України робили аранжування на цій студії.

«Колись завжди записували вночі, бо не було комп’ютерів і пісню треба було співати від початку і до кінця. Окрім того, що це треба було зробити добре, треба ще й, щоб поруч ніхто не включив зварку, не гупнув, не вирубив світло. Все це заважало, тому часто ми працювали вночі. Якось писались «Кролики» і гуморист Володимир Данилець вийшов у коридор, а коли повертався, не побачив і врізався в скляні двері. Звук був такий, ніби всі шибки в приміщенні одночасно розбились. Ми потім часто сміялись, що повісимо табличку: «Тут були двері, які розбив Володимир Данилець», – розповіла Тетяна Ціхоцька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Добрий день шановні друзі. Тетяна Ціхоцька хороша співачка та артистка, проте вона не знає про студію Олекса, нічого взагалі раз розповідає такі речі. Сиержнем , засновником і вдохновителем студії Олекса був - Олексій Онишко (нині вже багато років як покійний), сама він і втілив свою мрію і мрію багатьох артистів, записувати якісну музику. Будучи музикантом, композитором в співаком він знав , як ніхто інший, як то зробити. Дякую за увагу. Шановна редакція. Вивчайте матеріали краще які Вам дають, а то часто густо заслуги одних стають заслугами інших , внесіть зміни в статтю будь-ласка . Дякую.
Відповісти
А що ж Тетяна наплутала? Те, що студія була крута? Чи те, що всі зірки на той час писались? Дякуємо Вам, Німкеня, що пам‘ятаєте про Олексія Вікторовича. Він дійсно був власником студії. І дуже вболівав за цю справу. Але студія без людей, які в ній працювали, нічого не вартує. Тому в студію були вкладені гроші зі сторони Олексія і творчий потенціал людей, які там працювали. Ви даремно турбуєтеся - Олексія всі пам‘ятають.
Відповісти
Так отож бо і воно. Що вроді пам'ятають, проте жодним словом не згадали. Лише Ви і Вам велике спасибі. А за людей , які з ним працювали я написала , що ця студія була втіленням мрій Олексія Вікторовича і музикантів. Гарно виглядає просте речення , про велику людину для Волині і України в музиці, в статті , а не в коментарях. Дякую
Відповісти
Останні новини
У 90-ті на луцькій студії записувались найпопулярніші зірки естради
14 січень, 2019, 05:55