Села «затиснули» Луцьк в лещатах

Села «затиснули» Луцьк в лещатах
Збільшенню площі Луцька заважають села, які розташовані навколо міста.

Головний художник міста Ярослав Матвіїв нарікає на те, що сільські ради навколо Луцька почали розвиватися на майбутніх міських землях, – пише Волинська правда.

Зі слів посадовця, там, де мали б бути міські житлові квартали, «ростуть» котеджі. Сільські ради, не зважаючи на Генеральний план міста, фактично захопили землі навколо Луцька і стали законними власниками цих земель, розробивши державні акти на землі.

Головними «нападниками» на землі для розвитку Луцька стали Маяківська, Прилуцька та Підгайцівська сільські ради. Приміром, Прилуцька захопила землі поблизу ТЦ «Глобус», а Підгайцівська – там, де мали бути міські житлові квартали.

На жаль, такі випадки виявляють, коли починається будівництво. Як стверджує Матвіїв, сільські ради фактично вчинили порушення закону, бо є нормативний документ, згідно з якою Луцьк має розвиватися, тобто Генеральний план. Проте до відповідальності нікого не притягнули.

Через це місто має шанс розвиватися на колишніх військових містечках.

Під час обговорення цього питання депутат Богдан Шиба додав, що сільські ради попродавали землі навколо Луцька. Мовляв, де мала б бути окружна дорога і багатоповерхівки – «там стоять халупи».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Редактору сайта: що це за посада "головний художник міста"? Можливо ви мали на увазі - "Головний архітектор міста"!? Треба жє думати, а не публікувати дурниці!
Відповісти
Головний архітектор Луцька Юрій Казмірук, а його заступник і головний художник Луцька Ярослав Матвіїв
Відповісти
головний прибиральник міста
Відповісти
Заступник головного архітектора - головний художник. Так ця посада називається не одне десятиліття. А наталіям і серожам,перед тим як щось писати, хоч трохи подумати!
Евгений Шибалов
«Средь самоуверенных болванов
Много есть любителей, увы,
Выпасать прилюдно тараканов
Из своей дырявой головы».
Відповісти
Наталіїї і Сергію "Треба жє думати, а не публікувати дурниці!" Подумали, назвали, з Вами на жаль не порадились, по тій простій причині, що ви ще під стіл пішком, а може і під себе.
Відповісти
Хай не роблять з себе ідіотів. Вони чудово знають що генплан розробляли (вини ж), з метою загарбати землі сільських рад. Села забудовуються на власних землях, і міські чиновники залишаються без звичних хабарів і відкатів, от і негодують. Те що в генплан Луцька включили території котрі належать селам, не зобов"язує сільські ради віддати місту свої території. Матвіїв нічого не говорив проти, коли дерибанили ділянки в районі вул. Чернишевського на Гущі та Гнідаві. От там дійсно мали б постати міські квартали. Шибі заважають халупи... ну добре що його халупа біля Сапалаївки нікому не заважає. Вони настільки привикли брехати, що червоніють коли кажуть правду.
Відповісти
это называется "заметался пожар голубой", не мешайте людям.
Відповісти
Це тільки в Луцьку і на Волині вимудровують такі неприродні форми - Підгайцівська, Дубнівська замість Підгаєцька, Дубенська.
Відповісти
Матвіїв, Романюк, Шиба...Всі будують за містом...
Відповісти
Наступна публікація мала б бути - "Розширення Луцька порушує законні інтереси селян", справедливості ради.
Відповісти
чого вони так публічно і голосно обурюються( депутати і тд)?? вже не перший рік йде мова про приєднання наближених сіл до міста. наприклад знаю за Рованці, ніби Тарасово і тд. чі можливо таким бурхливим обуренням нас готують до цього приєднання ніби: "ось нам не вистачає землі через вашу діяльність значіть ми вас приєднаєм....смішно просто.
Відповісти