Закрити не можна фінансувати: у Луцькому районі вирішують питання спортшколи. ВІДЕО

Закрити не можна фінансувати: у Луцькому районі вирішують питання спортшколи. ВІДЕО
Через реформу децентралізації у Луцькому район гостро постало питання дитячо-юнацької спортивної школи.

Йдеться у сюжеті Сфера ТВ.

Заклад нібито планують зачинити, мовляв, відсутні кошти для його фінансування в бюджеті Луцького району, адже після об’єднання територіальних громад всі кошти спрямували на їхній розвиток.

«Кошти відійшли в об’єднані громади. На даний час в бюджеті Луцького району вони відсутні. Лишилося 10 відсотків. Для того, щоб існувала спортшкола, потрібно на рік 3,5 мільйона: це - комунальні послуги півтора мільйони, два мільйони – на заробітні плати», – розповів директор дитячо-юнацької спортивної школи Луцького району Анатолій Фіц.

Директор закладу підкреслює, що серед 178 шкіл України дитячо-юнацька спортивна школа Луцького району посідає 12-те місце. Тут працюють високопрофесійні тренери, які допомагають дітям здобувати перемоги навіть на міжнародному рівні.

За допомогою та роз'ясненнями захисники спортивної школи прийшли до голови Луцької районної державної адміністрації Тараса Яковлева.

Деталі – у сюжеті Сфера ТВ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що значить передати у власність громад ? Буде те, що і з лікарями. Нічого Любомлька ОТГ фінансувати не буде. Їм не потрібна ні медицина, ні культура, ні спорт. Реєструйтесь у Згоранах, там усім раді.
Відповісти
Такий стан речей був прогнозованим. Дивно що до цього часу не знайшли шляхів вирішення проблеми.В такому форматі вона працювати не буде коли 60% дітей буде займатися з міста, а фінансувати будуть ОТГ.Зробіть нормальну пропозицію для ОТГ і знайдете фінансування.Потреба розвитку спорту в Луцькому районі нікуди не пропала...
Відповісти
Останні новини
Закрити не можна фінансувати: у Луцькому районі вирішують питання спортшколи. ВІДЕО
15 січень, 2019, 08:26