У Ковелі воюють таксисти і мер

У Ковелі таксисти і міський голова Олег Кіндер затіяли «війну» через стоянки для транспортних засобів.

В місті ліцензії на перевезення пасажирів таксі мають 117 суб’єктів господарювання та 200 ліцензованих транспортних засобів, - пише ТРК Аверс.

Віднедавна у Ковелі щоб припаркувати своє авто водіям необхідно сплатити збір за паркування своїх авто посереднику, якого на конкурсній основі визначив муніципалітет. Ковельських таксистів не приваблює така пропозиція влади.

Директор місцевої служби таксі Микола Матвійчук розповів, що ще донедавна таксисти паркувалися у найбільш людних місцях. Понад рік тому мер вирішив облаштувати там платні парковки.

Підприємці не розуміють, чому, сплачуючи єдиний податок, вони ще повинні сплачувати за паркування. Натомість градоначальник запевняє: від їхньої діяльності повинна бути користь і місту.

«Чому ви, користуючись послугами таксі, платите? А вони їздять по дорогах міста Ковеля, користуються всією інфраструктурою міста Ковеля, а чому вони не повинні за це платити?», - каже Кіндер.

Тепер водії таксі відмовляються сплачувати збір за паркування своїх авто посереднику, якого на конкурсній основі визначив муніципалітет. У діях влади підприємці-перевізники вбачають корупційну складову та категорично відмовляються укладати угоди на користування майданчиком для стоянки таксі.

Таксисти запевняють, що мер не взяв до уваги того, що знак «Стоянка таксі» був тут ще перед облаштуванням платної парковки та не відмінив регуляторного акту. Тому ще раз позиваються на нього уже в апеляцію.

У Кіндера своя позиція.

«Вони програли – це абсолютно нормально. Вони подали апеляцію. Апеляційний розгляд має бути 18 квітня. Я надіюсь, що вони також програють», - розповів Кіндер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.