Ґвалтівник вийде з колонії раніше?

Ґвалтівник вийде з колонії раніше?
Злочинець з Луцька хоче, щоб його раніше відпустили з місця відбування покарання.

Правоохоронці притягнули молодого чоловіка до кримінальної відповідальності за хуліганство та зґвалтування, - пише Під прицілом.

Луцький міськрайоннний суд засудив волинянина на 10 років і наразі він відбуває покарання в Маневицькій виховній колонії. Проте чоловік через деякий час після його засудження подав ще одну заяву про перегляд справи за ново виявленими обставинами.

Суд відмовив у відкритті кримінального провадження за заявою засудженого. Служителі Феміди мотивували своє рішення тим, що у заяві не вказано нових подій і фактів, які не були відомі їм на час судового розгляду, які доводять неправдивість вироку. Вказано лише обставини, на які засуджений посилався при розгляді справи в суді першої інстанції, які були вже досліджені і оцінені.

Проте в'язень подав скаргу до Апеляційного суду Волинської області, в якій просить ухвалу міськрайонного суду скасувати і відкрити кримінальне провадження за його заявою про перегляд вироку Луцького міськрайонного суду за ново виявленими обставинами, а справу направити на новий судовий розгляд.

З врахуванням наведеного, колегія суддів дійшла висновку, що ухвала підлягає скасуванню з призначенням нового розгляду заяви засудженого в суді першої інстанції, а щодо клопотання чоловіка про відкриття за його заявою кримінального провадження - вирішення цього питання не належить до компетенції Апеляційного суду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.