УКРОП «зарубав» гроші на інтернат в Горохові, а звинуватив у цьому ОДА, – Денис П’ятигорець

УКРОП «зарубав» гроші на інтернат в Горохові, а звинуватив у цьому ОДА, – Денис П’ятигорець
На волинському телеканалі «Аверс» збрехали про те, що підопічні Горохівського психоневрологічного інтернату потерпають від холоду через те, що голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко подав позов до суду через прийнятий з порушенням бюджет області на 2019 рік.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник голови Волинської ОДА Денис П'ятигорець.

За словами посадовця, неправдиву інформацію на «Аверсі», який має тих самих власників, що і партія "УКРОП" озвучили учора, 16 січня.

Натомість він озвучив правду щодо цієї ситуації.

Далі допис Дениса П'ятигорця подаємо без змін та правок:

"Правда перша – так, сьогодні триває судова тяганина щодо законності голосування за бюджет Волинської області на 2019 рік. Але в цьому бюджеті немає ні слова про гроші на ремонт Горохівського психоневрологічного інтернату. І це знає голова бюджетної комісії, депутат від УКРОПу Ірина Вахович, яка кілька разів коментувала Бюджет-2019 для видань, що належать її політичному керівництву. Тому писати про те, що судовий позов блокує ремонт – це відверта брехня!

Правда друга – саме ОДА внесла пропозицію про виділення 2,6 млн грн на ремонт Горохівського психоневрологічного інтернату в пропозиціях до розподілу так званої стабілізаційної дотації. І саме представники депутатської більшості в бюджетній комісії на чолі з головою Іриною Вахович відмовились погодити виділення цих коштів на інтернат. Пізніше УКРОПівський сайт «Волинські новини» так прокоментував цю відмову: « Дійсно – це благі наміри, але не зрозуміло як вони мали втілитися в життя за 9 днів до Нового року, оскільки подання на розподіл дотації надійшло в облраду 22(!) грудня 2018 року. Можливо в області з’явилися «супер» будівельники, які виконають ці роботи за такий стислий термін, або вже хтось тихенько виконав ці роботи і чекає коли йому за подяку чиновники «позолотять ручку». Невже Ірина Вахович не могла підказати своїм корпоративним виданням, що гроші стабдотації є перехідними і освоювати їх можна не 9 днів, а весь 2019 рік?

Тобто маємо наступне – УКРОП зарубав гроші на ремонт інтернату, через кілька днів визнав це, а ще через кілька днів звинуватив в цьому ОДА.

А тепер звертаюсь до Ірина Вахович. В нашу першу зустріч Ви сказали мені, що для Вас головне правда. Що Ви заради правди можете піти проти партії, якщо будете не згодні з партійним рішенням. Цікаво, Ви тепер вийдете з партії? Чи вибачитесь за колег? Чи просто промовчите? Вибір за Вами, Ірино Михайлівно!"

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пляма укропу коломойши - це пляма на все життя, так само як і пляма бюта, баби з косою, що путіна цілує в засос.
Відповісти
Ця жіночка просто залякана
Відповісти
Укроп на смiтник! А палицю на нари
Відповісти
Палиця вже в області і не з'явиться, бо його чекає доля Лазорка!
Відповісти
а скілки ще є-огого,нерозкритого
Відповісти
На нарах мають бути рубльов, поліщук і пустовіт - сооучасники і спільники злочинів палиці та коломоського!
Відповісти
Денисе, бачу не даю вам спокою. Обіцяла своїм друзям не піддаватись на провокації, але тут таке «офіційне» звернення від заступника голови ОДА. Тому напишу. Що там інша робота, як тут таке робиться, що вся область в шоці. І так, за порядком. Перше: Волинська обласна рада у 2018 році реально налагодила роботу у фінансових питаннях з ОДА, була значна підтримка обласних медичних, освітніх закладів, тощо – заперечень думаю з цього питання немає, як і у тому, що мною особисто прикладено надзусилля, щоб досягти результатів, якими зараз вихваляються обидві сторони. Друге, блокування бюджету області вважаю не правильною дією ОДА, адже капітальних видатків таки не буде, як і підтримки волинян, які потребують дороговартісного лікування і т.д. – знову ж, які заперечення з цього питання. Немає. Третє, щодо Горохівського психоневрологічного інтернату. Так, дійсно на бюджетній комісії одноголосно (в т.ч. представниками БПП Солідарність) прийнято рішення не виділяти кошти у сумі 2,6 млн.грн. на цей об’єкт, адже кошти не будуть використані і у будь-якому випадку перейдуть у вільні залишки (комісія засідала 26 грудня !), з яких уже у 2019 році і буде виділено на цей об’єкт і ще на низку (напр, Олицькому психоневрологічного інтернату, де, до прикладу, не дотримується санітарних норм). До відома, проведені обласною радою бюджетні слухання (із запрошенням ОДА) виявили загальних потреб обласних комунальних закладів на суму біля 730 млн.грн. Тому щодо Горохівського психоневрологічного інтернату – це не політичне рішення, а колегіальне, де одноголосно проголосували представники і БПП Солідарність, і УКРОП, і Батьківщина, і Свобода, і Радикали. Якби і виділили 26 грудня, зараз тепліше не стало б. Якось так. Щодо мого особистого бачення і рішень, то запевняю вас, роблю лише те, у що вірю або у чому переконана. Черговий раз закликаю до толерантності. Методи боротьби обрано для мене не прийнятні і не зрозумілі. Вибори- то відбудуться, а карма попсується. Хто зна що далі...
Відповісти
Пропозицію формували депутати під час засідання. Дивіться протокол і стенограму на сайті. Я сформувала те, що почула на засіданні. Дискусія тривала достатньо довго. Тому не я пропонувала це. Крапка. Я не бачила цю новину ні по Аверсу, ні по Волинських новинах. Обовязково перегляну. Щодо того, що в бюджеті не було цих коштів, то так. Їх не було, бо ніхто їх туди не закладав (ні ОДА, ні ОР). Якщо і закладали при розподілі стабдотації, то це після бюджету відбулось. І повторюю: усі депутати одноголосно не підтримали цю пропозицію, бо кошти все одно не освоїлися б (департамент фінансів ОДА це підтвердив на засіданні). Суд по бюджету вплине тільки тому, що поки не буде бюджету, не буде і змін до бюджету на капітальні видатки, в т.ч. на цей обєкт. Заблокується розподіл вільних залишків, інших коштів. У цьому правда. Тому погано, що судимось. Взагалі, ми дві гілки влади відповідаємо за одні і ті ж обєкти. Наша ворожнеча - шкода волинянам.
Відповісти
Переглянула. Там сказано, що суд ставить під сумнів вчасне фінансування. То так воно і є. Поки буде тривати судова волокита, ми (жодна зі сторін) не зможемо допомогти цьому інтернату. Тут не йдеться, що кошти саме цього бюджету, йдеться про кошти вільних залишків, які теж не зможемо розподіляти. Писала вище
Відповісти
Зараз юля прийде, то взагалі пісєць настане, вона з путіним поцьомкається, а ми газ в 3 рази дорожче отримаємо, ця сука вже крим продала в 2009 році, а укропівські наволочі йдуть тим же шляхом, немає віри!
Відповісти
Останні новини
УКРОП «зарубав» гроші на інтернат в Горохові, а звинуватив у цьому ОДА, – Денис П’ятигорець
17 січень, 2019, 16:13