Як узгодити весільне меню з кейтером?*

Як узгодити весільне меню з кейтером?*
Потрібно врахувати багато факторів, аби весілля запам’яталося гостям позитивно і надовго. Однією з ключових умов для цього є смачна та гарно оформлена їжа. Тому складання меню повинно бути пріоритетним завданням при плануванні свята. Професійний кейтерінг дозволяє доручити усю роботу справжнім майстрам своєї справи. Але замовник все ж повинен бути уважним при складанні меню, щоб спеціалісти правильно зрозуміли поставлене перед ними завдання.

Корисні поради для складання меню

Дотримуйтеся цих рекомендацій, щоб правильно організувати харчування усіх присутніх на святі:

• Підрахуйте гостей. Якщо їжі виявиться забагато, замовник заплатить зайві гроші. Якщо ж її буде замало, присутні лишаться голодними і незадоволеними. Зазвичай лишають кілька зайвих порцій про всяк випадок. Цілком можливо, що на весілля прийдуть деякі з гостей, які раніше відмовлялися від візиту.
• Віддавайте перевагу сезонним і місцевим продуктам. Завдяки цьому їжа буде смачнішою, кориснішою і доступнішою. Наприклад, влітку варто використовувати більше свіжих овочів та фруктів. Сезонні продукти краще зберігаються. У них багатший смак і аромат.
• Враховуйте бюджет. Розуміння максимально допустимих витрат є дуже важливим для кейтера. Професіонали вміють забезпечити весілля смачними стравами при різному бюджеті. Якщо фінансові можливості обмежені, подумайте про першочергові потреби. Наприклад, скоротіть кількість гостей або відмовтеся від якихось страв. Однак порції на одну людину зменшувати не варто. Гості не повинні вставати з-за столу голодними.
• Думайте про всіх присутніх. На весіллі зазвичай є не лише гості. Тут працюють офіціанти, фотографи, музиканти, артисти. Ви повинні нагодувати їх, якщо не було іншої домовленості. Вишукані страви для працівників годувати не потрібно, але необхідно забезпечити їх достатньою кількістю нормальної їжі.
• Враховуйте спеціальні вимоги. Перегляньте список гостей і відзначте, чи є у когось з них певні вимоги щодо харчування. Можливо, потрібно готувати страви без м’яса, молока і т.д.
• Додайте закуски. Під час танців, конкурсів гостям варто надати можливість швидко щось з’їсти та випити, не повертаючись до зали. Для цього зазвичай сервірують невеликі столики та розставляють їх у різних місцях. Можна також додати на ці столики сигарети, запальнички, попільниці.

Вам зовсім не обов’язково продумувати усі деталі самостійно. Цим займаються кейтери. Потрібно лише надати спеціалістам базову інформацію, а потім контролювати та узгодити меню.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кейтерінг
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як узгодити весільне меню з кейтером?*
18 січень, 2016, 11:54