КРУ викрило аферу з Луцьким спиртогорілчаним комбінатом

КРУ викрило аферу з Луцьким спиртогорілчаним комбінатом
Голова Державної фінансової інспекції України Петро Андрєєв оприлюднив масштабну фінансову оборудку навколо Луцького спиртогорілчаного комбінату.

Як інформує прес-служба держфінінспекції, ДП «Луцький спиртогорілчаний комбінат» протягом 2008-2009 років без дозволу Мінагрополітики уклало договори на закупівлю паливно-мастильних матеріалів. Однак закупило їх стільки, що в 110 разів перевищили його річну потребу. При цьому, підприємство здійснило попередню оплату на понад 130(!) мільйонів гривень.

«Паливно-мастильні матеріали підприємству поставлені не були, кошти не повернені. А підприємств, які мали реалізувати паливно-мастильні матеріали - ТОВ «Ресурс Стандарт», МПП «ВКС «Інвест-VEZ» - немає за місцем їх реєстрації», - розповіли інспектори.

Той самий «Луцький спиртогорілчаний комбінат» отримав від ТОВ «Справа наша» 57 мільйонів гривень на виконання умов договору. У день їхнього отримання на підставі ще одного укладеного договору ці кошти були переказані іншій комерційній структурі - ТОВ «Юнта – ТТ». Проти неї порушено провадження у справі про банкрутство.

«Таким чином, у «Луцького спиртогорілчаного комбінату» на сьогодні числиться дебіторська заборгованість на вказану суму, яка є фактично безнадійною. Також існує загроза відчуження майна чи грошових коштів у судовому порядку», - попереджують у відомстві.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як так безнадійна заборгованість? Не вірю, що в Луцьку не можна знайти людину, що вкрала 130 мільйонів!!! Це ж велике село!
ех... зовсім у людей совісті немає... не люблю несправедливість :(
Відповісти
Останні новини
КРУ викрило аферу з Луцьким спиртогорілчаним комбінатом
23 січень, 2012, 17:34