Як ректор СНУ їздив у Сполучені Штати. ФОТО

Як ректор СНУ їздив у Сполучені Штати. ФОТО
Ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігор Коцан перебував із кількаденною робочою поїздкою у США.

Поїздка відбулася на запрошення Посла України в США, заступника голови Наглядової ради СНУ імені Лесі Українки Олександра Моцика, ‒ повідомляють у прес-службі університету.

Супроводжував ректора кандидат політичних наук Роман Коцан.

На честь приїзду ректора СНУ Олександр Моцик організував прийом у резиденції Посла України в США. На зустріч прибули віце-президент з наукової роботи Університету ім. Дж. Вашингтона Лео Чалупа з дружиною Тетяною Чалупою, президент компаній «United Psychiatric Corporation» та «Business Ukrainian Development» Георгій Чопівській із дружиною Світланою Чопівською, технічний директор Інституту водних ресурсів Корпусу інженерів армії США Євген Стахів із дружиною Олесею Стахів, головний науковець з дослідницьких програм у Центрі космічних польотів ім. Годдарда НАСА, похресник Уласа Самчука Теодор Костюк, адвокат, співвласник компанії «Grassia Murphy and Lupan» Володимир Лупань.

Під час зустрічі Ігор Коцан ознайомив гостей зі стратегічними принципами Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки в організації науково-освітньої діяльності та прагненням того, щоб виш увійшов до середовища провідних наукових, освітніх і культурних осередків країни, європейського та світового простору та відігравав значну роль в інтелектуальному й економічному розвитку регіону.

Коцан повідомив, що ВНЗ уже став партнером понад 20-ти знаних вищих навчальних закладів світу. Його студенти і викладачі активно долучаються до міжнародних програм академічних обмінів навчання та стажування. Університет не обмежує свою діяльність наданням освітніх послуг. Виш є не лише науковим і навчально-методичним, а й культурним центром Північно-Західної України, осередком студентського дозвілля, мистецького та спортивного життя, ‒ йдеться в повідомленні.

Окрім того, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки поглиблює міжнародні зв’язки, осучаснює навчально-виховний процес відповідно до вимог європейської системи освіти. У виші проводяться зустрічі з видатними, неординарними особистостями, які є гідним прикладом для студентів.

На завершення зустрічі присутні обговорили питання співпраці СНУ імені Лесі Українки з американськими навчальними закладами та науковими інститутами.

Олександр Моцик висловив ідею про налагодження наукових та освітніх зв’язків СНУ імені Лесі Українки з Університетом імені Дж. Вашингтона. Віце-президент з наукової роботи ВНЗ Лео Чалупа підтримав цю ідею і запропонував підготувати та підписати угоду про співробітництво між вишами, в рамках якої відбуватиметься обмін студентами та викладачами, читання лекцій відомими науковцями Університету імені Дж. Вашингтона, реалізація програми «Подвійний диплом». Також було узгоджено візит Нобелівського лауреата та Лео Чалупи у СНУ імені Лесі Українки у вересні 2013 року.

Від Георгія Чопівського надійшла пропозиція організації щосеместрового навчання 50 студентів із вищих навчальних закладів східних регіонів України у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки.

Згоду на вивчення наукових розробок, проектів із метою подальшого проведення спільних досліджень водних об’єктів Волині висловив технічний директор Інституту водних ресурсів Корпусу інженерів армії США Євген Стахів.

Доктор астрофізики, науковець, дослідник небесних просторів Теодор Костюк запропонував співпрацю та спільне виконання дослідницьких програм із науковцями та спудеями фізичного факультету.

Свою готовність прочитати лекції для студентів юридичного факультету університету висловив адвокат, співвласник компанії «Grassia Murphy and Lupan» Володимир Лупань.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Статтю треба назвати "Коцан із синочком за гроші Палиці в Америку зїздили"
Відповісти
"НАУКОВІ ДИНАСТІЇ"
Яблуко від яблуні...
Відповісти
Це один з найефективніших менеджерів ₴Волині,просто молодець..
Відповісти
треба було оженитись на кому слід.чи тоже фізкультурний закінчував?
Відповісти
от і все)
але батьки,що розуму не мали,що атке чудо брали собі?

жах,що мамаша того,що батько,що синуля...-сім*я Адамсів відпочиває у порівнянні..., всіх тих хто його в ун-теті підтримує-це всі хабарники, а той фа-тет,де працює його жонушка-це взагалі шарашкіна кантора з завищеною у 200 раз самооцінкою людей, які там працюють, ПРИ ЧОМУ БЕЗПІДСТАВНО!!!
Відповісти
Коцан - талант. Щоб з таким фейсом таку посаду дістати та ще й до посла в Америку з сином з'їздити, треба мати щастя або якийсь досі ніким не розкритий талант.
Відповісти
Талант, талант. Кому там на прохання посла президентську стипендію дали на історичному без відома Шваба? Весь факультет гуде.
Відповісти
"Супроводжував ректора кандидат політичних наук Роман Коцан."
Аха, це ще смішніше)
Якби перевірити всі його "праці", які він "самостійно" писав, тоді б все ясно стало=)
Опозорили, мабуть, нашу країну на всі 100%!
Господи, що за за ректор? Жінчиним батькам не соромно,що вони щось таки зробили,а її чоловічок його руйнує та синок-непутящий тим більше...
ПОЗОРИЩЕ НА ВСЮ ОБЛАСТЬ ТА КРАЇНУ ЦЕ ВНУ!!!
Відповісти
Ромка Коцан вчився в паралельному класі - чудо ще те, з нього кандидат політичних наук, як з Ігоря Коцана - ректор.
Відповісти
Нема слів... А прості люди навіть не мають защо поїхати відпочити на Світязь
Відповісти
Ото Велика Зелена Жаба всіх коментаторів покусала!!!:)
Відповісти
А Вас не нудить від династій коцанів, божидарників, поплавських?
А Жабу не тривожте, вона тут не до...
Відповісти
Останні новини
Як ректор СНУ їздив у Сполучені Штати. ФОТО
30 березень, 2013, 16:52