На Волині готуються до повені

На Волині готуються до повені
Волинські рятувальники перебувають в постійній готовності до повеней або паводків.

Волинські фахівці державної служби надзвичайних ситуацій перевірили та привели у готовність до застосування інженерну техніку, засоби доставки, електротехнічні засоби, насосне обладнання, плавзасоби, засоби рятування на воді, пересувний пункт управління та життєзабезпечення, - повідомили у прес-службі відомства.

Для оперативного залучення сил і засобів до ліквідації наслідків повені та інших надзвичайних ситуацій гідрологічного характеру в бойовому розрахунку стоять плаваючий транспортер «ПТС–М», пожежні насосні станції «ПНС-110» передислоковані в північні райони області.

До ліквідації наслідків повені та інших надзвичайних ситуацій гідрологічного характеру у бойовому розрахунку пожежно-рятувальних підрозділів в постійній готовності знаходяться 4 автомобільні пожежні насосні станції, 5 рукавних автомобілів та 24 пожежні автоцистерни підвищеної прохідності.

Для надання допомоги потерпілим на водних об’єктах кожний пожежно-рятувальний підрозділ області оснащений плавзасобами і додатково укомплектований рятувальними засобами та всім іншим необхідним обладнанням, а саме: човнами, рятувальними кругами, рятувальними жилетами та іншими рятувальними засобами.

Також в цілодобовій готовності до реагування на можливі надзвичайні події перебувають сили та засоби групи водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління. Група оснащена плавзасобами в кількості 11 одиниць та всім необхідним водолазно-рятувальним обладнанням для виконання дій за призначенням, на озброєнні даного підрозділу знаходиться і катер на повітряній подушці «МАРС-700», який забезпечує підвищену мобільність під час реагування на надзвичайні події, пов’язані з рятуванням людей на воді.

На випадок ускладнення повеневої обстановки визначено район зосередження сил і засобів міжвідомчого угрупування Волинського регіону оперативного реагування, який знаходиться в селі Оконськ Маневицького району (стоянка для автомобілів, загальною площею 1,5 га, поблизу траси М-07 Київ-Ковель-Ягодин та приміщення для розміщення особового складу).

Органами виконавчої влади та місцевого самоврядування проводиться постійний моніторинг гідрологічних об’єктів на місцях з метою оперативного реагування у разі ускладнення повеневої ситуації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: негода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині готуються до повені
31 березень, 2013, 10:09