У Луцьку не допустили до навчання дві тисячі дітей через відсутність щеплень

У Луцьку не допустили до навчання дві тисячі дітей через відсутність щеплень
У місті Луцьк 2 тисячі дітей не мають вакцинації від кору, більшість з них відсторонили від навчання в школах.

Про це повідомили на оперативній нараді у Луцькій міськраді.

За словами заступника начальника управління освіти Луцької міської ради Тетяни Силки, після закінчення канікул окремі школи прийняли рішення про відсторонення дітей від навчання, які не були вакциновані.

За її словами з більш, аніж 26 тисяч дітей, які навчаються у луцьких школах 2 тисячі – не вакциновані. Відтак управління освіти спільно з медиками вирішили, що потрібно підтримувати конкретні рішення. Дітей, відсторонили від навчання до того часу, поки їм не проведуть вакцинацію.

Тетяна Силка також додала, що з батьками постійно працюють, проводять роз’яснювальну роботу. Проте багато батьків просто ігнорують запрошення на проведення вакцинації - не пишуть відмов і не проводять профілактичні щеплення дітям.

З дітьми, які не допущенні до навчання будуть практикувати віддалене навчання. Проте батьків закликають якомога швидше вакцинувати своїх дітей. Вакцини, зазначають лікарі, вистачить на всіх.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І хто ж на себе взяв таку відповідальність,є документ за підписом посадової особи-продемонструйте.
Відповісти
мені теж цікаво хто це таке придумав пані Лєщенко чи НЕДОроб чи НЕДОРадник ??? як і з тією ідеєю про харчування через яке люди які мають у власності житло в луцьку змушені терміново реєструвати дітей в луцьку....
Відповісти
Нарешті хоч щось роблять для захисту дітей,хоча це мали зробити набагато раніше.
Відповісти
Молоці,діти повинні бути привиті,а інші нехай сидять вдома.
Відповісти
Хай краще дбають про оздоровлення і підняття імунітету у дітей, а не його знищення
Відповісти
прививка необхідна без обговорення не хочете сидіть вдома
Відповісти
«Вакцинація може бути обов’язковою в якийсь певний час, для запобігання поширенню епідемії. Але в такому випадку треба забороняти ходити до школи не тим, хто здоровий, а тим, хто хворий. А на якій підставі можна обмежувати право здорової дитини на освіту?»

Сама вимога пред’являти довідки про зроблені щеплення є незаконною, вважає юрист.

«Довідки про щеплення є, але якщо я не хочу розповсюджувати інформацію про свій стан здоров’я, то я маю право взагалі не надавати таку довідку. Оскільки це конфіденційна інформація і лікарська таємниця».
Відповісти
З цими питаннями Politeka звернулася до юриста Сергія Старенького, який і прокоментував ситуацію зі щепленнями від кору.

«Вакцинація у нас не передбачена законом обов’язково, вона носить рекомендований характер, це по-перше. По-друге, якщо не пускати дитину до школи, це порушує право дитини на освіту, – заявив юрист. – Можуть виникнути питання тільки з дошкільними закладами, хоча насправді там підстави ті ж. Оскільки не можна позбавляти дитину в будь-якому віці права на отримання розвитку й освіти».

Рішення про заборону відвідування шкіл дітьми, які не хворіють, Сергій Старенький назвав нелогічним.
Відповісти
Чи законна відмова від прийому нещеплених дітей у дитячий садок або школу?
Ні, не законна.
І в першу чергу Конституція, яка має найвищу юридичну силу - ст.8 установлює безумовне право на освіту для кожної дитини:
Конституція України:
• Ст.53 Кожен має право на освіту. Повна загальна середня освіта є обов'язковою.
Рішення Конституційного Суду України вiд 04.03.2004 № 5-рп/2004:
• доступність освіти як конституційна гарантія реалізації права на освіту ... означає, що нікому не може бути відмовлено у праві на освіту, і держава має створити можливості для реалізації цього права;
Відповісти
Нещеплені діти мають право навчатися в школі
Лише одна законодавча стаття – ст. 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» – забороняє нещепленим дітям відвідувати дитячі установи («дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється»), ряд інших Законів України, в тому числі Конституція, яка має найвищу юридичну силу, установлює безумовне право на освіту для кожної дитини:
Конституція України:
ст. 53 «Кожен має право на освіту. Повна загальна середня освіта є обов’язковою, держава забезпечує доступність дошкільної, повної загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти в державних і комунальних закладах».
Рішення Конституційного Суду України вiд 04.03.2004 № 5-рп/2004:
«доступність освіти як конституційна гарантія реалізації права на освіту... означає, що нікому не може бути відмовлено у праві на освіту, і держава має створити можливості для реалізації цього права».
Відповісти
Чому ж таки врачі розумні і тоді, коли був ажіотаж з грипом в 2009-2010 р.р. писали всі поголовно на звільнення щоб тільки не робити щеплення від грипу. Придурки врачі і директора. Не хотіли бути "підопитними кроликами", як це роблять з нашими дітьми.
Відповісти
Батьки задумайтесь, нас заставляють підписуватись, що ми не проти робити щеплення- це для того щоб вразі чого ми були самі відповідальні, якщо щось сталось, а самі натомість нічого не хочуть підписувати щодо гарантії вакцини ібезпеки наших дітей. Читайте закони, а не ведетесь.
Відповісти
І канікули прдовжили, що ішлося у новинах через епідемію ГРИПУ, а не корі. За тиждень Оксана Лєщинська разом з Лещенко Зіновією заключили договір щоб не пускати дітей до шкіл, а на підставі чого, робіть щеплення і собі вчителі та директори і медперсонал ви ж працюєте з дітьми, де гарант, що ви не є носіями. Положенням про дошкільну навчальну установу, затверджену постановою Кабінету Міністрів України від 12 березня 2003 р. № 305, безпосередньо наявність щеплення не позначена як необхідна умова прийому дитини.
Відповісти
Виходячи із вимог ст. 15 Закону України «Про захист населення він інфекційних хвороб», дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється. Лише одна вищевказана законодавча стаття забороняє нещепленим дітям відвідувати дитячі установи, проте ряд інших Законів України, в тому числі Конституція України, яка має найвищу юридичну силу, установлює безумовне право на освіту для кожної дитини: Конституція України, ст. 53: «Кожен має право на освіту. Повна загальна середня освіта є обов’язковою, держава забезпечує доступність дошкільної, повної загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти в державних і комунальних закладах». Рішення Конституційного Суду України вiд 04.03.2004 № 5-рп/2004: «Доступність освіти як конституційна гарантія реалізації права на освіту означає, що нікому не може бути відмовлено у праві на освіту, і держава має створити можливості для реалізації цього права» Закон України «Про охорону дитинства», ст. 19: «Кожна дитина має право на освіту». Закон України «Про загальну середню освіту»: ст. 2: «Основними завданнями законодавства України про загальну середню освіту є забезпечення права громадян на доступність і безоплатність здобуття повної загальної середньої освіти». ст. 6: «Громадянам України незалежно від раси, кольору шкіри, особливостей інтелектуального, соціального і фізичного розвитку особистості, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, мовних або інших ознак забезпечується доступність і безоплатність здобуття повної загальної середньої освіти у державних і комунальних навчальних закладах». Закон України «Про дошкільну освіту»: Ст. 2: «Основними завданнями законодавства України про дошкільну освіту є, зокрема, забезпечення права дитини на доступність і безоплатність здобуття дошкільної освіти». Ст. 6: «Принципами дошкільної освіти є, у тому числі, доступність для кожного громадянина освітніх послуг, що надаються системою дошкільної освіти». Закон України «Про освіту»: Ст. 3: «Громадяни України мають право на безкоштовну освіту в усіх державни х навчальних закладах незалежно від статті раси, світоглядних переконань, стану здоров’я та інших обставин». Ст. 6: «Оcновними принципами освіти в Україні є доступність для кожного громадянина усіх форм і типів освітніх послуг, що надаються державою». Таким чином, якщо керівник садочка чи школи відмовляється приймати на навчання дитину, що має дозвіл із поліклініки, він порушує чинне законодавство України і його дії є незаконними. Нікому не може бути відмовлено у праві на освіту, і держава має створити можливості для реалізації цього права.
Відповісти
А особливо треба зробити щеплення заступнику начальника управління освіти Луцької міської ради Тетяни Силці, вона згідна на щеплення КПК, Лещенко Зіновіє прослідкуйте щоб всі ваші працівники були щеплені від КПК, адже 35 років пройшло від дитинства. УПЕРЕД ТВАРІ...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку не допустили до навчання дві тисячі дітей через відсутність щеплень
22 січень, 2019, 09:05