Розповіли, як Луцьк готується до президентських виборів

Розповіли, як Луцьк готується до президентських виборів
Обирати президента лучани будуть 31 березня 2019 року на виборчих дільницях, утворених на постійній основі постановою Центральної виборчої комісії.

Про це на оперативній нараді розповіла начальник відділу Державного реєстру виборців Наталія Гальченко.

Місто Луцьк відноситься до 22 виборчого округу, тут створено 83 виборчих дільниці, з них 74 – звичайні та 9 – спеціальних. Окрім того, окружна виборча комісія створить дільницю на тимчасовій основі у державній установі «Луцький слідчий ізолятор».

З 84 виборчих дільниць, 69 – великих (до 2500 виборців), 6 – середніх ( до 1500 виборців) та 9 малих (до 500 виборців).

Після місцевих виборів у 2015 році змінився перелік виборчих дільниць у місті Луцьку. Так, ліквідували спеціальну виборчу дільницю у Волинській психіатричній лікарні №1 у зв'язку зі зміною юридичної адреси закладу та утворил нову звичайну виборчу дільницю у луцькій школі №27.

Ознайомитися із номером, списком меж, місцезнаходження приміщень для голосування, а також розташуванням на карті виборчих дільниць можна на офіційному сайті Державного реєстру виборців у розділі «Виборчі округи та дільниці» або за посиланням «Виборець повинен знати» на сайті Луцької міської ради.

За попередньою інформацією у Луцьку є 153 тисячі 335 виборців, ці списки будуть уточненні, а усі виборці отримають іменні запрошення на вибори.

Аби реалізувати своє виборче право, внутрішньо переміщенні особи мають звернутися у відділ, де вони будуть голосувати з відповідною заявою. Особи, які перебуватимуть у Луцьку під час проведення виборів, проте мають інше місце реєстрації також можуть звернутися з заявою про зміну місця голосування. Заяву потрібно подавати у відділ за місцем реєстрації або ж за місцем розташування виборчої дільниці, де хочуть голосувати. До заяви потрібно додати документ, який обґрунтовує зміну місця голосування – довідка з роботи, путівка інше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.