У Луцьку цьогоріч можуть підвищити вартість проїзду в маршрутках

У Луцьку цьогоріч можуть підвищити вартість проїзду в маршрутках
У Луцьку цьогоріч планують переглянути тариф на перевезення пасажирів у маршрутках.

Про це йшлося у середу, 23 січня, під час засідання виконкому Луцькради.

Директор департаменту економічної політики Олександр Озінович розповів, що виконкому пропонують внести зміни до плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік. Зокрема, йдеться про проведення конкурсів на перевезення пасажирів та про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах. Під час перегляду тарифів він не виключив можливість перегляду тарифу у сторону зменшення, якщо суттєво знизиться вартість пального.

Журналіст Ярослав Андрусяк зауважив, що черговий розгляд підняття вартості ціни на проїзд – не на часі, адже такий крок не має достатніх обгрунтувань. Окрім того, 7 і 20 грудня 2018 року порушили три кримінальні провадження проти міської влади щодо зловживання службовим становищем, підроблення і шахрайства.

«Всі ці розрахунки не мають економічних обгрунтувань. Це «Фількіна грамота» ніким не підписана. Не можу бути, що маршрутка №8 перевозить 30 пасажирів туди і назад», – відзначив він.

За словами Ярослава Андрусяка, якщо інші міста отримують мільйонні надходження від роботи транспорту, то щодо роботи в Луцьку немає жодних підтверджених даних.

Натомість секретар міської ради Григорій Пустовіт запросив журналіста на громадські обговорення у разі розгляду цього питання.

«Ми ще й не на такі питання даємо відповіді», – сказав він.

Заступник мера Григорій Недопад розповів, що у місті не працюють деякі маршрути, адже там тариф виходить за рамки 5 гривень і доходить до 7-8 гривень. Також різниця реальної вартості перевезення дозволяє утримувати «соціальні» маршрути.

«До нас звертаються самі перевізники, щоби ми провели дослідження. Нічого не робиться з «бухти барахти», немає ніякої змови влади з перевізниками, як ви кажете», – запевнив посадовець Ярослава Андрусяка.

Член виконкому Ігор Муковоз відзначив, що йому досі не зрозуміло, скільки пасажирів перевозять в міських автобусах і це питання необхідно вивчити, проте попросив усіх ретельніше готуватися до виступів та наводити аргументи, бо, наприклад, правоохоронці зобов’язані реєструвати всі повідомлення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Продажна влада. Лише гроші.
Відповісти
ну а де ж результати дослідження пасажиропотоків харків'ян ???
Відповісти
На ЛОПАТІ їм - і міськраді, і перевізникам. Сьогодні 2-ка (AC3289AM) їхала не по графіку, люди чекали більше 20 хвилин на вокзалі, крім того, водій відкривав ЛИШЕ ПЕРЕДНІ ДВЕРІ. Йому так зручно, бо зразу оплачують? А ПАСАЖИРАМ, яких пхають назад і через яких лізуть школярі з рюкзаками? За це - ПІДВИЩЕННЯ ВАРТОСТІ?
Відповісти
Бензин дешевшає, проїзд дорожчає. Круто. Особливо на фоні того, що перевізники возять нас у цих скотовозах навіть не миючи їх. Помити та підмести салон це ж, мабуть, дуже дорого?
Відповісти
д"""чери, ви про таке поняття як сервіс чули? є"нухи соплежуйні
Відповісти
мусово платити більше, бо водії вже ображаються на пасажирів сварять і б`ють їх
Відповісти
сервіс в готелі на курорті, а в маршрутці борба за виживання - і місце для інвалідів мусово першим захопити, і з грошей що передають водію собі трохи комісії залишити, і зі здачі водія то таке
Відповісти
Це служаки бюта та укропа, пустовіт і поліщук, готові по костях іти за бабло.
Думайте на виборах і не обирайте під@расів, а тим більше на президенських!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку цьогоріч можуть підвищити вартість проїзду в маршрутках
23 січень, 2019, 10:03