У Карпатах ‒ небезпечні лавини. ВІДЕО

У Карпатах ‒ небезпечні лавини. ВІДЕО
Траса Київ-Чоп вже вільна від снігових заметів, а в Карпатах ще два тижні діятиме штормове попередження.

Знімальна група ТСН проїхала трасою два райони Львівщини - Бузький та Бродівський, - йдеться у сюжеті ТСН.

Вся дорога проїзна, скупчень автотранспорту немає. Щоправда на деяких ділянках дороги досі не розчистили крижані намерзлості.

Там транспорт ходить дуже повільно, а вантажівки добряче хитає. Перед Бродами був помічений ротор, який чистить дорогу у місцях, де були найбільші перемети. Там висота снігових кучугур перевищує людський зріст.

Тим часом на Прикарпатті оголосили штормове попередження через сходження снігових лавин у горах. З однієї з найпопулярніших серед туристів вершин Чорногірського хребта гори Бецку за півтори години зійшло чотири небезпечні лавини.

Прогнозують, лавино-небезпечно у Карпатах буде ще наступні два тижні. Тож туристам радять найближчим часом у гори не ходити.

Загалом на Західній Україні - через потепління та дощі післязавтра очікують паводків. На Закарпатті на високогір'ї сьогодні пройшли дощі і там сформувалася паводкова хвиля, яка досягне низинних районів вже завтра, тож у понеділок прогнозують пік підняття рівня води у річках Закарпаття.

На водоймах Волині й Рівненщини готуються підривати кригу, щоб не виникало заторів. Рятувальники подіваються, що потепління усе-таки буде поступовим і затоплень вдасться уникнути. Втім, повеневу небезпеку на наступний тиждень таки оголосили.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: НП, лавини
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Карпатах ‒ небезпечні лавини. ВІДЕО
01 квітень, 2013, 10:04