Повінь в Києві. ФОТО

Повінь в Києві. ФОТО
Кияни все більше відчувають наслідки потужного березневого снігопаду.

У місті вже фіксують проблеми з підтопленням деяких вулиць міста, - пише Газета.ua з посиланням на Сегодня.

Так, на вихідні під воду пішли вулиці біля станцій метро «Святошин», «Лук'янівська» і в районі Ленінградської площі.

При цьому зливостоки поки в багатьох місцях не прочищені. Саме це стало основною причиною підтоплення на «Святошині», де їх забило сміттям, і калюжі утворилися по коліно.

«Ми викликали бригаду водоканалу, комунальники прочистили решітки, і вода почала сходити», - сказали працівники ринку. Ця проблема актуальна для всіх підземних переходів, де ведеться торгівля.

Крім того, сніг тане на дахах столичних багатоповерхівок і заливає квартири.

«Ми живемо на останньому, 9 поверсі. У суботу вночі повернулися додому - вода текла по стінах і стелі струмками! Шафа-купе, шпалери і вхідні двері зіпсовані, а щоб зупинити потоп, я з дружиною до ранку скидав сніг з даху», - говорить господар квартири Андрій.

Покрівельник прийшов тільки в неділю вранці, коли вода вже бігла по сходовій клітці до шостого поверху.

У той же час, в. о. першого заступника КМДА Анатолій Голубченко повідомив, що таких проблемних будинків в місті понад тисячі.

«Все через те, що старі будинки, і ці горища потрібно терміново ремонтувати. Прибирати сніг - завдання жеків, людям потрібно звертатися до житлоконтор і вимагати ремонту постраждалих приміщень», - зазначив чиновник.

«Поки нічого страшного не сталося. Міський транспорт працює справно, було лише кілька випадків, коли через розливи на дорозі зупинялися трамваї на Подолі, але все це було вчасно виправлено. Так, є окремі осередки, де збирається тала вода. Але ми вчасно на це реагуємо і спрямовуємо на такі адреси спецтехніку з відкачування води - цим займаються оперативні групи, створені у кожному районі», - сказав Голубченко.

Нагадаємо, ДАІ назвала 33 київські вулиці, які затопить в першу чергу. Громадянам, які проживають в зазначених місцях, рекомендується відмовитися від поїздок на особистому транспорті. Також у Києві можуть піти під воду 70 підземних переходів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Київ, негода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а підвали будинків? з криш вода зійде швидко, а от будинкам із підвалів загрожує лихо
Відповісти
Яка ж це повінь! Майте совість! Вона в столиці може початися не раніше кінця квітня - початку травня. Те, що ми бачимо на фото - елементарне танення снігу. Це жах! Журналістами тільки називаються!

Відповісти
Ви ще не бачили повені! як зараз річка Стохід на Волині в смт Любешів розлилась, що всі рекорди бє свої по кількістю води, що всі села затоплює які розташовані біля річки, ще трохи то через дамбу піде в смт Любешів що захищає від затоплення. а в Києві обичне танення снігу, яке можна побачити в кожному місті зараз)
Відповісти
Якщо ваші журналісти навіть не знають, що таке повінь - то це дуже сумно!
Відповісти