Загадкова історія загибелі дівчини на Житомирщині: подробиці трагедії

Загадкова історія загибелі дівчини на Житомирщині: подробиці трагедії
На Житомирщині сталася страшна трагедія – у Різдвяну ніч у лісі на смерть замерзла 21-річна студентка медичного коледжу Ірина Дворецька.

Рідні переконані, що винен водій автобуса. Він висадив її посеред лісу одну. Причина – у дівчини не вистачило грошей, щоб заплатити за проїзд. Батько самостійно відшукав доньку тільки на третю добу. Вона провалилася у яму по пояс, чоловік так і знайшов її – мертву, з широко відкритими від переляку очима, - пише Обозреватель.

Рідна тітка загиблої Надія Тіпчук розповіла, що Ірина мала їхати в Олевськ до мами. Жінка перебувала у лікарні з двостороннім запаленням легенів, ускладнення після грипу. І вранці 8 січня її хотіли відправити у Житомир в іншу лікарню, а донька повинна була її супроводжувати. На автобус вона сіла о 3:55 ранку.


"Ми знайшли свідка, жінку, яка їхала в тому автобусі. Як з'ясували, Ірина сідала на зупинці й одразу сказала водієві, що у неї тільки 5 гривень, а треба було 27 грн. І він все одно взяв її у салон. І всю дорогу клював, що, мовляв, якщо немає грошей, нема чого їздити. Водій проїхав 7 км від села, став на зупинці і сказав: "Виходь". Вона вийшла і залишилася там одна", – зазначила Надія.

На думку рідних, Ірина спочатку йшла по дорозі до найближчого села, а потім звернула в ліс.

"Мабуть, вона хотіла скоротити шлях, і тому пішла через ліс. А ліси у нас в Житомирській області дуже густі. Може, збилася зі шляху і провалилася у боброву яму. Вона виявилася глибокою, зверху земля прихвачена льодом, а внизу там порожнеча. Іра по пояс провалилася і вибратися не змогла. Батько її так і знайшов, вона була по пояс у ямі, з відкритими переляканими очима. Можливо, у неї був шок. Лікарі сказали, що померла вона від переохолодження", – з болем каже тітка Ірини.

Рідні написали заяву в поліцію. На їхню думку, водій винен у смерті дівчини.

"Він міг би одразу на зупинці сказати, що не візьме її без грошей. Але він дозволив їй сісти і ось так вчинив! Зараз вони кажуть, що Іра була напідпитку. Була різдвяна ніч, молодь гуляла, але Ірина не була п'яною. Вона рвалася до мами. У будь-якому випадку, він не мав права кидати її уночі в мороз одну на безлюдній зупинці", – підкреслила Надія Тіпчук.

Конфлікту не було?

У поліції Житомирської області кажуть, що інформацію перевіряють.

"Водій автобуса стверджує, що він дівчину не висаджував, вона вийшла сама на зупинці. Щодо нової інформації про те, що був конфлікт і саме водій висадив дівчину, зараз ми це перевіряємо", – сказала OBOZREVATEL спікер обласної поліції Алла Ващенко.

Голова сільради села Рудня-Хочинська Анатолій Хомутовський також стверджує, що конфлікту в автобусі не було.

"Там була місцева мешканка, вона сіла на другій зупинці в нашому селі, вона нічого не чула. Правда, сиділа ззаду. Судячи зі слідів, Ірина спочатку пішла назад, в село, а потім вирішила звернути в ліс. І заблукала, провалилася у цю яму", – пояснив нам Хомутовський.

Компанія-перевізник "РИМ-Богдан" також повідала свою версію того, що сталося. Там кажуть, що провели службову перевірку.

"Водій Желінський виконував рейс "Житомир - Копище". В селі Рудня-Хочинська в автобус зайшла дівчина років 20. За словами водія, вона виглядала ніби напідпитку, але водій не стверджує. Після відправлення контролер запитала: "Куди вам їхати?", дівчина відповіла: "До Олевська", – повідомляють в компанії.

За їх словами, контролер назвала ціну 24 гривні. Через півкілометра водій поцікавився: "Що з проїздом?", і дівчина стала шукати гроші і комусь телефонувати. Коли автобус доїхав до зупинки, там стояв легковий автомобіль з пасажирами. Один з них зайшов в автобус, а другий попросив відкрити багажник, щоб покласти речі.

"Водій вирушив відкривати багажник, а коли повернувся, дівчани в салоні не було. Дівчина вийшла з автобуса самостійно. Ніяких пропозицій від дівчини залишити в заставу оплати телефон не було", – запевняють у автоперевізника.

Також там уточнили, що раніше цей водій потрапляв в аварію: він на смерть збив велосипедистку. Правда, за повідомленням адміністрації автоперевізника, дівчина несподівано виїхала на зустрічну смугу. "Слідство не знайшло в діях водія ознак злочину", – повідомляє РИМ-Богдан.

Що загрожує водієві?

Адвокат Ростислав Кравець у розмові з OBOZREVATEL підкреслив: якщо провина водія все ж буде доведена правоохоронцями, то йому може загрожувати до 5 років в'язниці.

"Це називається залишення людини в небезпеці. За цією статтею передбачене покарання до 5 років", – заявив адвокат.

Також Кравець радить – якщо хтось опиниться у подібній ситуації, у жодному разі не покидайте автобус.

"Якщо хтось не платить, то водій повинен викликати поліцію. Ті складуть протокол і передадуть справу в суд. І вже суд буде стягувати оплату за проїзд", – підсумував адвокат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Брєд сумашедшого. Молоду дівчину шкода, співчуття батькам, рідним і близьким. Але при чому тут водій? Він її що в яму вкинув? Чи заставив лісом йти? Чи він зробив погоду холодною??? А якби її збив автомобіль чи вбив маньяк - теж водій винуватий був?
Відповісти
Все ніяк ненажеруться ті звірі. За гривню вдавитися готовий !!!
Сам водій із Житомира, має дочку років 10-12. Я думаю, що не буде вже йому життя в Житомирі, - ні йому ні його родині.
Відповісти
"Якщо хтось не платить, то водій повинен викликати поліцію. Ті складуть протокол і передадуть справу в суд. І вже суд буде стягувати оплату за проїзд", – підсумував адвокат.
Відповісти
А як же пасажири,які спокійно їхали далі, знаючи, що молода дівчина сама вночі блукатиме дорогами в мороз??? Хіба вони не винні так само? По 5 грн скинулись би-все б обійшлось. Байдужість-основна наша проблема
Відповісти
Народ ,вам не здається ,шо ми стаємо подібні до дикарів кам'яноі доби ,коли готові за декілька гривень залишити людину на морозі .Цікаво ,як тепер спиться шоферу ,контролеру і людям ,які іхали в цьому автобусі ?
Відповісти
Останні новини
Загадкова історія загибелі дівчини на Житомирщині: подробиці трагедії
25 січень, 2019, 12:48