Волинська облспоживспілка керує майном у «ручному режимі», – підприємці

Волинська облспоживспілка керує майном у «ручному режимі», – підприємці
Майно Волинської обласної спілки споживчих товариств розподіляється у «ручному режимі», переконують підприємці й пайовики, які вже роками не можуть знайти спільної мови з керівництвом спілки.

Обурені люди, які мають справу з облспоживспілкою, проситимуть розібратися у ситуації обласну прокуратуру й депутатів Волиньради.

Як відомо, нещодавно між підприємцями Завокзального ринку Луцька та керівництвом облспоживспілки, якій він належить, виник новий конфлікт. Допомогти підприємцям взялися депутати Луцької міської ради.

Ще раніше понад дві сотні підприємців із Варшавки підписалися під зверненням до прокуратури Волині, звинувачуючи облспоживспілку у свавіллі. За допомогою звернулися підприємці й до волинської міліції та губернатора.

Підприємці стверджують: керівники спілки, а це голова Марта Кандиба і її перший заступник Володимир Горгут, ведуть непрозору політику, зловживають службовим становищем. Так, серед іншого вони зібрали з підприємців близько 2 мільйонів гривень на реконструкцію ринків, хоча торговці й так щомісяця сплачують за ринкові послуги.

З керівниками облспоживспілки взагалі важко знайти мову, розповідають луцькі підприємці. І не тільки їм, переконують вони. Невдоволені роботою Кандиби і Горгута не тільки в обласному центрі, а й підприємці з інших районів області, стверджує виконавчий директор Волинської обласної асоціації захисту прав малого та середнього бізнесу «Бізнес-Волинь» Ігор Дильов.

«Підприємців найбільше турбує, чому організація, яка заробляє мільйони, наводить лад на ринках за кошти підприємців у вигляді благодійної допомоги? Якщо у них немає грошей, то для чого така організація взагалі? Дійшло до того, що, по суті, підприємцям здають в оренду їхнє власне майно», – каже Дильов.

Як розповів колишній керівник райспоживспілки у Ківерцях Михайло Ломага, методами роботи керівництва облспоживспілки невдоволені й пайовики. Нині конфлікт із спілкою мають пайовики у Ківерцівському районі.

«Колись у Ківерцівському районі було до 15 тисяч пайовиків. Зараз у Ківерцівському районі – 400-500 пайовиків, але це ті, яких вже ніяк не можуть позбавитися. А пайовики, тобто власники, хочуть мати свою частку у майні та мати право голосу в управлінні спільним майном», – пояснює він.

«Сьогодні майно облспоживспілки розподіляється в ручному режимі. Найкращі об’єкти виводять із власності пайовиків. Шляхом зменшення кількості пайовиків, шляхом створення нових споживчих товариств. А у нові споживчі товариства входять керівники облспоживспілки, тобто Горгут і Кандиба, їхні свати, які є відомими людьми в області, їхні діти», – переконує Михайло Ломага.

Ще у 2000 році була прийнята Програма розмежування кооперативної власності, яка передбачала за 5 років закріпити майнові та корпоративні права пайовиків, виділити їхні частки в майні та коштах. Але донині цього не зроблено, бо так, переконані пайовики, легше розбазарювати багатомільйонні матеріальні та фінансові ресурси, які були створені попередніми поколіннями кооператорів.

Тому підприємці й пайовики налаштовані дуже рішуче. Кажуть, що будуть добиватися справедливості й прозорості у роботі спілки й надалі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а де гусь з мегафоном, захистник всiх знедолених )))
Відповісти
Гусь Козе не товарищ
Відповісти
Козюра займись чимось корисним, хоч щось зроби для громади Луцька добре....
Відповісти
коли статю прочитаєм,казюри,не казюри.стаття про горгутів,март.про те як люди беруть з квадратного метра асфальта по 60 гн.за кв.м. а хочуть брати по 200 хоть.договір аренди такий заключити з підприємцями,щоб 2500 рабів мати на варшавці тільки.це не завод,не офісне приміщення.голий асфальт здаєш бабло маєш."тєма " убойна.хлопці не хочу вас ображати там в тексті є багато букв.складіть до кучі тай прочитайте.хай на той ринок провладний прийде,проамериканський,любий там чисте шахрайство,а ви там на форумах в політкоректності гасітся.прочитайте про горгута.ньювасюківського князька то поймете про що я.а може то голяр...він тоже шалун по коментах..зараз буде писати що всіх порозганяють без них..як баранів.
Відповісти
Влучне зауваження,стосовно утримання споживспілки.Навіщо потрібен цей гнійник на шиї підприємців?! Вичавіть його , щоб аж цвиркнув.
Відповісти
ТАК БАБЛО ВСІМ ОТСТЬОГУЄ, ТОГО НЕ МОЖНА ЗАДАВИТИ ГАДА ТАК ПРОСТО.
Відповісти
це паразит місцевого бюджету
Відповісти
Останні новини
Волинська облспоживспілка керує майном у «ручному режимі», – підприємці
01 квітень, 2013, 14:17