Прикордонник, який вчинив смертельну аварію, сидітиме умовно

Прикордонник, який вчинив смертельну аварію, сидітиме умовно
Військовослужбовець Луцького прикордонного загону отримав 5 років умовно за аварію, в якій загинув молодий чоловік.

Нагадаємо, автопригода трапилася в липні 2012 року в селі Старовойтове Любомльського району.

Суд встановив, що чоловік, не маючи посвідчення водія на право керування транспортним засобом, сів за кермо напідпитку, - пише Під прицілом.

Рухаючись в населеному пункті зі швидкістю 82,4 кілометри на годину, він перетнув смугу зустрічного руху і врізався в мопед «LS50F», який рухався назустріч. В результаті ДТП молодий хлопець, який сидів за кермом «двоколісного», отримав тілесні ушкодження і помер на місці аварії.

Таким чином, прикордонника звинуватили у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, а саме - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження. За це йому загрожувало позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати автомобілями.

Тож сам обвинувачений в судовому засіданні свою вину визнав повністю і розповів, що під час несення служби у нього погіршився стан здоров'я, тому отримавши згоду керівництва - поїхав додому. За словами прикордонника, він їхав по звивистій сільській дорозі дуже швидко і не помітив, як з-за повороту виїхав мопед. Мовляв, уникнути зіткнення не зміг. Що ж до виявленого алкоголю у крові, то прикордонник заявив, що вживав спиртне ще перед тим, як заступив у наряд і під час ДТП не був п’яним.

В той же час, мати загиблого хлопця, яка прибула на місце ДТП, у суді заявила, що прикордонник у той ранок був настільки п’яним, що «лика не в’язав».

Опісля інциденту чоловіка було звільнено зі служби у відділі прикордонної служби «Ягодин» Луцького прикордонного загону.

Любомльський районний суд Волинської області визнав винним прикордонника у скоєнні ДТП. Тож, йому призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки. Разом з тим, суд звільнив колишнього прикордонника від відбування покарання, якщо він протягом 2 років не вчинить нового злочину.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прикордонник, який вчинив смертельну аварію, сидітиме умовно
01 квітень, 2013, 14:32