Владика Михаїл став митрополитом

Владика Михаїл став митрополитом
Архієпископа Луцького і Волинського Михаїла – керуючого Волинською єпархією УПЦ КП – піднесено до сану митрополита.

Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ КП.

Окрім владики Михаїла, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет підніс до цього сану ще чотирьох архієпископів з нагоди 50-ї річниці від дня своєї архієрейської хіротонії.

Як розповів у коментарі ВолиньPost прес-секретар єпархії протоієрей Віталій Собко, піднесення до сану митрополита в наш час є всього лиш церковною нагородою. Надалі владика Михаїл, зазначив прес-секретар, виконуватиме ту саму роботу, що й раніше, – керуватиме єпархією.

Окрім того, як ідеться на офіційному сайті церкви, патріарх Філарет ряд священиків нагородив орденами. Зокрема колишнього намісника Свято-Миколаївського жидичинського монастиря, що поблизу Луцька, Марка (Левківа) Філарет нагородив орденом Володимира Великого ІІІ ступеня.

Нагадаємо, зараз Марк (Левків) є єпископом Кіровоградським і Голованівським.

Також на засіданні Священого Синоду 23 січня єпископом Володимир-Волинським, вікарієм Волинської єпархії призначили Матфея (Шевчука), якого звільнили від керівництва Дрогобицько-Самбірською єпархією.

Віталій Собко пояснив, що вікарій – означає помічник. Тобто новопризначений вікарій Матфей допомагатиме у роботі митрополиту Михаїлу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Михаїл
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Владика Михаїл став митрополитом
24 січень, 2012, 09:33