У Луцьку за останній тиждень вдвічі зменшилась кількість хворих на кір

У Луцьку за останній тиждень вдвічі зменшилась кількість хворих на кір
На Волині на 30% менше зареєстрували хворих на кір, ніж попереднього тижня. Проте, щоденно фіксують понад 30 нових хворих на кір.

Про це інформує Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Відтак, з початку року в області – 513 випадків кору. Хворіють на території усієї області, окрім Шацького району.

В структурі захворюваності зберігається співвідношення між дорослим та дитячим населенням – 46% та 54% відповідно. Це відбувається у зв’язку із збільшенням охоплення щепленнями дитячого населення і низьким імунним прошарком серед дорослого. Найстаршому хворому 58 років. Кором захворіло два вчителя, два медичних працівники та 5 вагітних. Хворіють також працівники торгівлі, водії – по 3 особи за тиждень.

Найвищі показники захворюваності серед дітей у вікових групах 5-9 років – це діти котрі вчасно не отримали другу дозу КПК та серед дітей раннього віку (до 1 року), що не отримали вакцинацію по віку.

Найбільше хворих зафіксовано в Луцькому районі (30 осіб), в самому Луцьку (28 осіб), Рожищенському (17 осіб), Горохівському (15 осіб), Ранівському (9 осіб), Локачинському, Ківерцівському, Маневицькому районах (по 6 випадків), в інших районах – від 5 до 1.

Продовжується виконання протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації діючих 10 спалахів кору: в місті Луцьку (3 спалахи), Ратнівському районі (2 спалахи), у Луцькому, Рожищенському, Камінь – Каширському, Ківерцівському та Горохівському районах (по 1 спалаху). 9 спалахів зафіксовано в навчально-виховних закладах, 1 – в побуті.

Епідситуація з кору в Луцьку стабілізувалась. За останній тиждень кількість захворілих зменшилась вдвічі – 28 випадків проти 63 попереднього тижня.

З метою припинення поширення кору в Луцьку, було відсторонено 1174 школярів від відвідування навчальних закладів, що стимулювало масові звернення в медичні заклади для отримання щеплень. Лише протягом останнього тижня щеплення отримало 878 осіб: 725 дітей та 153 дорослих. (Для порівняння – кількість щеплених за грудень 2018 року становила 1223).

Враховуючи епідемічну ситуацію в місті, кабінети щеплень в дитячій поліклініці працюють навіть у вихідні дні, але не всі батьки скористались такою можливістю. За суботу-неділю провели лише близько 40 щеплень.

Вдвічі збільшилась кількість осіб, котрі вивчають свій імунний статус до кору. Таке дослідження проводиться лише в єдиній в області вірусологічній лабораторії обласного лабораторного центру і може зробити кожен охочий. Крім того зросла кількість досліджень для встановлення діагнозу кору.

До слова, Волинь забезпечена достатньою кількістю якісної вакцини КПК.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Брехня
Відповісти