У Ковелі хочуть майданчик для паркуру. ВІДЕО

У Ковелі хочуть майданчик для паркуру. ВІДЕО
Спеціальний спортивний майданчик для занять екстремальними видами спорту хочуть побудувати у Ковелі.

Загалом у місті близько 300 осіб займається паркуром та стріт воркаутом. Це переважно школярі, ‒ пише Про Ковель.

Саме вони взялися активно відстоювати питання будівництва спеціального спортивного майданчика для заняття цими видами спорту.

Окрім того, до справи долучилося декілька громадських організацій. Так, молодь уже замовила і отримала всю необхідну проектно-кошторисну документацію, визначилася з обладнанням для майданчика і стала збирати гроші на його будівництво.

За словами голови ініціативної групи Сергія Дружиновича, щоб облаштувати 400 квадратних метрів спортивної площадки, необхідно мати понад 90 тисяч гривень. Наразі назбирали лише 15.

Хлопці сподіваються, що їм вдасться звести майданчик до 1 червня – Міжнародного дня захисту дітей. Наразі депутати Ковельської міської ради ще в роздумах, але загалом вони не проти такої ідеї.



Довідка

Паркур ‒ фізична дисципліна, в якій тренується подолання будь-яких перешкод на своєму шляху, за допомогою пристосування своїх рухів до навколишнього середовища. Поєднує в собі особливу філософію (світосприйняття), гімнастику, легку атлетику і білдерінг (лазіння стінами). Люди, які займаються паркуром, називаються трейсерами.
Street workout ‒ масовий рух, заснований на заняттях фізичною культурою із застосуванням тренувального обладнання в громадських об'єктах, таких як шкільні двори, парки, спортивні площадки в міській забудові. Включає тренування на турніку, брусах, яке відбувається на свіжому повітрі. Основним заняттям на турніку є підтягування. Людина яка займається воркаутом називається не інакше як воркаутер (за Вікіпедією).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі хочуть майданчик для паркуру. ВІДЕО
01 квітень, 2013, 16:07