Вдови загиблих атовців-лучан добиваються пільг. ВІДЕО

Вдови загиблих атовців-лучан добиваються пільг. ВІДЕО
У Луцьку дві вдови загиблих атовців хочуть, аби їм призначили пільги.

Про це йшлося під час постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, - повідомляє Сфера-ТВ.

Їхні чоловіки загинули захищаючи рідну землю, їх відспівували х почестями, вішали таблички на установах, де вони навчалися та працювали, а про дружин та їх дітей міська влада, вочевидь, забула.

У повному розпачі вдови стукали вже у всі можливі двері та з надією на сприяння прийшли до посадовців Луцькради.

За словами голови профільної комісії Майї Шостак, жінки хочуть щоб їх включили в комплексі програми міста, спрямовані на підтримку сімей загиблих учасників АТО.

За життя бійців обдві сім’ї навчалися, працювали та мешкали у Луцьку, однак на момент трагедії мали іншу прописку.

Дружина загиблого військовослужбовця Алла Зелінська додає, що "б'ється об лід" вже давно, однак результату поки що – нуль.

Жінка запевняє, що її чоловік лучанин і він навчався та працював у місті.

«Моя свекруха має всі пільги, як мама загиблого лучанина. Чому я, його дружина, з дітьми не можу бути як сім’я лучанина? Він навчався в 23 школі, пам’ятну дошку там повісили, у вечірній школі навчався. Ми дійсно в місті з ним проживали і він був прописаний. Через проблеми батьків ми його виписали», - пояснила Зелінська.

Подібна ситуація і в іншої вдови загиблого, Галини Галатюк. До того ж, у жінки хвора дитина, яку постійно потрібно лікувати.

На комісії вирішили рекомендувати департаменту соцполітики міськради організувати круглий стіл за участі представників відповідного департаменту обласної адміністрації та членів профільної комісії облради, де і мають прийняти остаточне рішення щодо цього питання.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Свекруха отримує всі ті ж самі виплати що й невістка (компенсація на проїзд 2 рази на рік і 100% пільгу на жкп). А чому вдова загиблого Зелінського Василя не розповідає скільки грошей їй виплатили з Луцького району??? Від волонтерів що отримала??? В яких країнах побувала??? Дивно, вдова пільг добивається а як пам'ятник поставитито є мама і сестри хай ставлять. Вже гидко дивитися і слухати яка бідна і нещасна. Чомусь вдови які втратили чоловіків в аваріях від онко хвороб нівкого нічого не просять!
Відповісти
Дорогі наші вдови, я вибачаюсь звичайно, але ви Взагалі обнагліли! Вам мало дала держава, волонтери ?? Та щей наговорюєте на батьків! Ви взагалі маєте хоч якусь совість? Та мати виносила під серцем свого сина, поставила на ноги, і ніколи не виганяла із доми (як це робили ви!), і вкінці кінців МАТИ ПОХОВАЛА СВОГО СИНА, СВОЮ КРОВИНКУ!
Взагалі причом ви тут? Так розумію для дітей можна щось виділити (но вже думаю виділили достач! )Якби ж це дітям йшло, а не «вірним» дружинам, якім взагалі плювати було на чоловіка, а зараз хочуть нажитись на ньому!)
У Половини з «нещасних» вдов є вже інша сім’я , інших «коханий» чоловік.
У кожної із вас є по дві квартири чи будинка!! Так само виділялись кошти!
То що ви ще хочете??!
Можливо ви вже зупинитесь ? Скільки можна щось турбувати від когось?!
Відповісти