Як жартували 1 квітня 2013-го в Україні та світі. ФОТО. ВІДЕО

Новий сервіс Google, технічні нововведення ПриватБанку та інші «новини» Дня сміху.

Перший день квітня потішив українців «сенсаціями». Майже всі вони - першоквітневі жарти великих компаній і відомих ЗМІ, - пише Forbes.ua.

Google Nose

Так, 1 квітня 2013 компанія Google анонсувала запуск нового сервісу і ввела нову одиницю виміру. Google Nose, як і всі продукти бренду, мала починати роботу в режимі «бета». Суть революційного сервісу - пошук за запахами.



Технологія приблизно наступна: Google оцифрував близько 15 мільйонів аромабайтів. У верхній частині головної сторінки Google, до розділів «Карти», «Картинки», «Новини» тощо, незабаром мало додатися ще одне посилання - на сервіс Nose. Клікнувши на нього, можна було шукати різні запахи. І, принюхуючись до екрану, відчувати їх.

Нова стратегія ПриватБанку

ПриватБанк повідомив, що з 1 квітня стартує новий клієнтський сервіс. Сервіс - розважальний, з відтінком ностальгії. На всіх банкоматах компанія нібито встановила популярну радянську електронну гру «Вовк та яйця».

Маркетинг-директор ПриватБанку Дмитро Дубілет розповів, що ігри стали важливою частиною стратегії, і вслід за компанією Apple, незабаром український банк запустить свій Game Center.



Повідомлялося, що, починаючи з травня, всі кредитні рішення працівники ПриватБанку стануть приймати на основі результатів гри «Вовк та яйця». Нині ж тривають переговори з НБУ про те, щоб додати цю гру в процедуру скорингу позичальників.

У найближчих планах ПриватБанку був запуск на екранах своїх банкоматів гри «Тетріс».

Маркетингове дослідження: бородатий тренд

1 квітня 2013 компанія Efes Ukraine опублікувала маркетингове дослідження. На його основі компанія вивела взаємозв'язок між кількістю бородатих працівників і кількістю нових брендів в портфоліо компанії.

Так вийшло, що 44% чоловіків, що займаються маркетингом компанії, зараз носять бороди. На роботу бренду ця обставина вплинула наступним чином - в 2013 році кількість торговим марок, якими займається Efes Ukraine, збільшиться на 83,33%.



«Вплив бородатих чоловіків-маркетологів на появу нових брендів в портфоліо компанії - це нова, і поки ще маловивчена область. Поки що емпіричним шляхом нам вдалося визначити, що коефіцієнт такого впливу (ми назвали його B2BR, тобто beard to beer ratio) становить приблизно 1,25. Іншими словами, при появі у відділі маркетингу одного бородатого маркетолога в портфоліо компанії з'являється 1,25 нового бренду. Ми будемо продовжувати дослідження в цьому перспективному напрямі», - , - заявив керівник відділу аналітики і ринкових досліджень Efes Ukraine Андрій Сєров.

Білорусь вводить нові гроші

1 квітня білоруське відділення «Радіо Свобода» повідомило про те, що великий банк країни - МТБанк - розробляє новий дизайн деяких купюр. 50 копійок (паперові) і 1, 3, 5, 10 і 25 рублів збережуть колірну гамму, але отримають нові зображення тварин. З безлічі особин МТБанк вибрав динозаврів.



Новий транспорт президента

На своїй сторінці в Facebook газета «Донецька правда» повідомила: президент України Віктор Янукович вирішив відмовитися від використання автомобільного кортежу і пересів на громадський транспорт. Доказом сенсаційної новини було фото.



Насправді знімок був зроблений в 2005 році в Краматорську. Там лідер Партії регіонів спілкувався з торговцями центрального ринку. Фотографи зобразили майбутнього президента, коли він збирався перейти дорогу, але шлях йому перегородив тролейбус.


Потенційна батьківщина Жерара Депардьє

Сайт Корреспондент.net повідомлив: відомий французький актор Жерар Депардьє зізнався, що давно мріє про апартаменти з видом на річку Дніпро. Чому? Всьому провиною давня любов.



Українська дівчина Даруся колись полонила серце ще зовсім юного Депардьє. Ще більше актора вразили розповіді Дарусі про те, як вона гуляла на березі Дніпра зі своїми сестрами. Депардьє зізнався, що завжди мріяв опинитися поряд з ними.

YouTube закривається

Представники сервісу YouTube повідомили, що відеохостинг закривається. Так вирішило керівництво компанії Google - власника YouTube.

Причина закриття - занадто великий інтерес до сервісу. На нього завантажено таку кількість роликів, що для нової ідеї YouTube - виявити серед них краще відео - хостинг доведеться закрити на десять років.



Переможцю компанія обіцяла mp3-плеєр (якщо через десять років вони все ще будуть існувати) і грошовий приз обсягом 500 доларів.


Сергій Брін повернеться в Росію

Інформаційне агентство Smixer повідомило про те, що уповноважений з прав захисту дітей Російської Федерації Павло Астахов має намір повернути на історичну батьківщину Сергія Бріна - одного із засновників компанії Google.

За словами Астахова, сім'я американського програміста з російським корінням емігрувала в США в той час, коли Сергію Бріну було шість років. Чиновник упевнений, що права дитини навряд чи були дотримані.



У березні на телеканалах Росії заплановали кілька тематичних ток-шоу за участю російських матерів, які погодилися безоплатно усиновити Сергія Бріна. Павло Астахов також зізнався, що в його плани повернути на батьківщину Мілу Йовович - популярну голлівудську актрису, яка народилася в радянському Києві.

Pirate Bay переїжджає в Україну

Російське онлайн-видання 3DNews, присвячене цифровим технологіям, повідомило, що сервери популярного піратського ресурсу Pirate Bay незабаром переїдуть в Україну. Через юридичні проблеми, що виникли на батьківщині, шведська компанія планувала переміститися в більш лояльний до піратства Свазіленд, але після смерті монарха держави з цією ідеєю довелося попрощатися.



На допомогу Pirate Bay прийшов один з київських провайдерів. Українські фахівці запропонували нову розробку: невеликий позашляховик, в який можна «запакувати» все необхідне обладнання. Автомобіль, запевняють розробники, практично невразливий, виявити його вкрай складно, а доступ до інтернету він буде отримувати, зламуючи на ходу погано захищені мережі Wi-Fi.

Все - тлін

Lenta.ru повідомила, що 1 квітня в інтернеті стало однією соціальною мережею більше. Проект «ВТлену», за задумом засновників, мав стати конкурентом і альтернативою соцмережі «ВКонтакте»: при реєстрації з останньої автоматично переноситься більшість налаштувань облікового запису. Але видаляється список друзів.

Причина - розробники «ВТлену» слідують новому тренду: екзистенціалізму та загальної безвиході. Один з бонусів, що вигідно відрізняють нову соціальну мережу від вже існуючих - повна відсутність якого-небудь функціоналу. Це - ідеологія проекту.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як жартували 1 квітня 2013-го в Україні та світі. ФОТО. ВІДЕО
02 квітень, 2013, 08:33