У Луцьку покажуть «Павліка Морозова». ФОТО. ВІДЕО

У Луцьку покажуть «Павліка Морозова». ФОТО. ВІДЕО
Вистава епічної трагедії «Павлік Морозов» за п’єсою найпопулярнiшого i водночас найскандальнішого українського драматурга і художника Леся Подервʼянського відбудеться у Луцьку 4 квітня.

Захід розпочнеться о 19:00 в Палаці культури Луцька, ‒ повідомляють організатори.

Постановку здійснив Андрій Крітенко (Штутгарт, Німеччина).

«Ми з Кротом (режисером Андрієм Крітенком) вже колись працювали разом (спектакль «Оргія» за пʼєсою Лесі Українки). Нам подобається спільна творчість і наша дружба, а головною мотивацією нашої роботи є задоволення від процесу. Ми вже давно хотіли зробити в цій країні щось таке, «щоб зі стін лайно посипалося». І коли Анатолій Димчук, галерист і куратор сучасного мистецтва, зробив нам пропозицію поставити «Павліка Морозова», ми з радістю погодилися», ‒ розповів автор п’єси і художник-постановник вистави Лесь Подерв’янський.

«У цій п’єсі є химерне поєднання радянської і античної міфології, кохання, жорстокості, есхатологічного жаху, шоку, іронії і пародійних алюзій, що цілком відповідає естетиці постмодерну і принципам контемпорарі арт», ‒ додав він.

«Ми вважаємо, що така країна, як наша – багато в чому ще відстала, дика і провінційна, переповнена, незважаючи на двадцять років незалежності, рептильними совковими міфами, ‒ не повинна весь час заколисувати себе вишиванками, співанками і роздумами про солов’їність і калиновість. А ще інколи мати мужність подивитися на себе в дзеркало, щоб зрозуміти, хто ми, що ми, і що робити. А шокуюче і брутальне сучасне мистецтво має нам всім у цьому допомогти», ‒ резюмував автор пʼєси.

У постановці зіграють Микола Вересень, Андрій Середа, Сергій Калантай, Євген Капотін, Олег Примогенов, Олена Репіна, Сергій Солопай та інші.

Замовити квитки можна за телефонами: (0332) 20-30-32, (099) 04-60-243.

Нагадаємо, восени минулоріч у Луцьку показували пʼєсу Леся Подервʼянського «Сни Васіліси Єгоровни. Тоді в організаторів виникали проблеми із пошуком зали. Так, спочатку планувалося «поставити» пʼєсу у Волинському академічному драматичному театрі, але туди акторів не пустили. Тож, «Сни Васіліси Єгоровни» у Луцьку театрали присвятили режисеру-постановнику обласного драмтеатру Петру Ластівці.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку покажуть «Павліка Морозова». ФОТО. ВІДЕО
02 квітень, 2013, 11:48