Прощання з Валерієм Золотухіним. ФОТО. ВІДЕО

Прощання з Валерієм Золотухіним. ФОТО. ВІДЕО
Друзі та колеги Валерія Золотухіна виступили на церемонії прощання з актором, яка відбулася в Театір на Таганці.

Керівник департаменту культури Москви Сергій Капков згадав про те, як зовсім недавно Золотухін був призначений керівником театру, ‒ пише Сегодня.

«Я памʼятаю, як рік тому в цьому залі ми з Валерієм Сергійовичем відкривали новий театральний сезон Таганки. Він звалив на себе повноту відповідальності за колектив, за театр, за ту легенду, якою є Театр на Таганці. Скільки було планів по ювілейному сезону. Зараз його немає з нами, але я впевнений, що він нас бачить, і ті плани, які він задумував, ми реалізуємо. Так склалося, що Валерій Сергійович з того дня, як ми дізналися про його кончину, сам став легендою Таганки і тієї Росії та Москви, які він уособлює, і дуже символічно, що він повертається на Алтай», ‒ сказав Капков.

Актор і режисер Микита Висоцький також зазначив, що життя Золотухіна було присвячене театру.
«Зараз я виходив, слухав його голос і згадав, багато років тому, коли ще не йшлося про те, що він стане керівником театру, ми говорили про Таганку. Я говорив йому, що театральна ідея проживе 10-15 років, театри розвалюються, але він раптом різко мене обірвав і сказав: «Ти говориш правильно, але зовні, а я не можу так навіть думати ‒ я зсередини, це моє». Я думаю, що в цьому суть, і це ріднило його з моїм батьком ‒ вони не вміли спостерігати і відсторонено жити, вони були всередині, і це дар, мужність і сила. Я впевнений, що він прийшов у театр не для того, щоб гідно програти, а щоб театр ожив і трупа згуртувалася», ‒ розповів Висоцький.

Художній керівник театру «Модерн» Світлана Врагова назвала кончину Золотухіна дуже несподіваною, адже ще в грудні він стрибав на батуті і збирав повні зали.

«Ідуть ці великі таганські, на яких ми жили, ми пили повітря з ними. Це величезна втрата для російського репертуарного театру, який зараз в дуже важкому становищі і за який так уболівав Валерій Золотухін», ‒ зазначила вона.

Панахида пройшла в столичному Театрі на Таганці. Зал був повністю заповнений охочими попрощатися з артистом. Серед тих, хто виступив під час панахиди, були друзі і колеги Золотухіна Веніамін Смєхов, Микита Висоцький, Геннадій Полока, Валерій Краснопільський, Микола Дупак, артисти театру Співдружність акторів Таганки та інші. Виступив ансамбль Дмитра Покровського. Під час прощання звучали пісні у виконанні Володимира Висоцького і самого Валерія Золотухіна, а на екран, закріплений над сценою, проектувалися фотографії, уривки з вистав та архівні записи за участю актора.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: фото: ИТАР-ТАСС, ria.ru
Теги: смерть
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прощання з Валерієм Золотухіним. ФОТО. ВІДЕО
02 квітень, 2013, 15:36
У Луцьку грип не відступає
02 квітень, 2013, 15:19