Волинянка виборола «золото» на Кубку Європи

Волинянка виборола «золото» на Кубку Європи
У Києві завершився етап Кубка Європи з дзюдо серед спортсменів віком до 18 років. Понад півтисячі учасників із 24 країн «Старого континенту» приїхали до Києва позмагатися.

Волинь представляла десятка спортсменів, ‒ пише Слово Волині.

Чинна чемпіонка України серед кадетів у ваговій категорії до 40 кг Валентина Шмаль виборола своє перше континентальне «золото». В її категорії боролися 16 дзюдоїстів. У фіналі волинянці поступилася Ванесса Мачнічка з Польщі. Заробивши оцінку «юко» в першій половині сутички, Валентина тримала перевагу до кінця. У європейському рейтингу Шмаль займає пʼяту позицію.

«Валентина Шмаль минулого року їздила в Хорватію на Чемпіонат Європи, але була ще не зовсім готова. Півтора місяці тому Шмаль виграла чемпіонат у своєму віці, чудово відборолася в Хорватії на Кубку Європи, ввійшла в трійку, і зараз бачимо наскільки виросла ця спортсменка. Видно, що рік пройшов не даремно, тренери провели хорошу роботу», – прокоментував виступ спортсменки прес-службі ФДУ старший тренер кадетської збірної України дівчат Олег Співак.

У загальному заліку Україна стала найкращою на київському кадетському Кубку Європи. Наші дзюдоїсти вибороли шість «золотих», вісім «срібних» і чотири «бронзові» медалі. Другою у списку – Німеччина, а третьою – Словенія. Після змагань кадети залишились у Києві на тренувальні збори.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.