На Волинь незаконно привозили автомобілі

На Волинь незаконно привозили автомобілі
Волинські податківці виявили, що працівники двох фірм ввозили транспортні засоби за підробленими документами.

Керівники бізнес-структур укладали фіктивні контракти з підприємствами – нерезидентами Республіки Панама, відповідно до яких ввозили та розмитнювали авто, - повідомили в УПМ ДПС у Волинській області.

Однак, як встановили співробітники відділу податкової міліції Луцької ОДПІ, жоден із ввезених транспортних засобів насправді їм не належить.

Реальними власниками автівок ставали фізичні та юридичні особи, котрі жодного стосунку до фірм-імпортерів не мали. Однак, як запевняють правоохоронці, саме вони зверталися до посадовців підприємств з проханням ввезти автівки.

Свою чергою імпортери погоджувалися на таке шахраювання щонайменше з двох цілком меркантильних мотивів: задля розмитнення авто за значно меншою митною вартістю і віднесення на витрати операцій з придбання транспорту від нерезидентів. Збитки держави на кожній ввезеній таким чином машині - не менше 5,5 тисячі гривень.

Зібрані співробітниками відділу податкової міліції Луцької ОДПІ матеріали свідчать про ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. За цими фактами наразі тривають досудові розслідування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прикрили прокурорську кормушку. Молодці.
Відповісти
А митники не в курсах...
Відповісти
Останні новини
На Волинь незаконно привозили автомобілі
03 квітень, 2013, 10:08