У селі на Волині заклали капсулу під будівництво нової школи. ФОТО

У селі на Волині заклали капсулу під будівництво нової школи. ФОТО
У селі Башлики Ківерцівського району триває будівництво школи, яку десятки років потребували мешканці населеного пункту.

У четвер, 7 лютого, громада села на чолі з головою Волинської обласної державної адміністрації Олександром Савченком заклали у фундамент школи символічну капсулу з посланням для наступних поколінь.

Як розповів Олександр Савченко, будівництво школи передбачає фінансування у сумі 114 мільйонів гривень. Більшість коштів мають надійти з державного бюджету та 10% від суми дофінансує районна адміністрація.

Також він додав, що проект будівництва вже виграв регіональну програму реконструкції та розвитку, тому мешканці можуть не хвилюватися про те, що будівництво зупиниться.

“Це одне з перших сіл, у які я приїжджав і бачив великі негаразди. В ненормальних умовах діти не можуть вирости вірними своїй державі. Вони повинні гордитися тим, що вже з перших років отримують від неї гідні умови для навчання. Тому, коли я побачив, в яких умовах вони навчаються, то мені стало дуже некомфортно. Це, можливо, і храм науки, але дуже застарілий, він не може дати учням той матеріал, який дають європейські держави.

Головне, що ми виграли регіональну програму реконструкції та розвитку і кошти на будівництво вже передбачені. Це новий проект, який дає можливість економити кошти, бо ми будуємо школу на 450-500 дітей за 114 мільйонів. Вірю в те, що школу ми запустимо через 2-3 роки”, - зауважив Олександр Савченко.

Директор підрядної організації “Олицький агробуд”, яка здійснює будівництво, Олег Войчак розповів, що зведення школи розпочали ще у листопаді 2018 року. Згідно до умов договору, закінчити його мають до кінця 2020 року. Наразі зробили уже 80% фундаменту і почали мурувати перший поверх другого блоку.

Минулого року з Фонду регіонального розвитку на будівництво виділили 4,2 мільйони гривень, ще 20 мільйонів мають виділити у 2019 році.

Також Олек Войчак додав, що будівництво здійснюється “під ключ”, тобто здавати школу будівельники будуть уже вкомплектовану усіма необхідними меблями та обладнанням.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У селі на Волині заклали капсулу під будівництво нової школи. ФОТО
07 лютий, 2019, 17:10