Луцькі активісти проти встановлення пластикових вікон в історичних будівлях міста

Луцькі активісти проти встановлення пластикових вікон в історичних будівлях міста
У Львові почали штрафувати власників історичних будівель. За встановлення білих пластикових вікон, які псують зовнішній вигляд львів'яни мають сплатити 1 700 гривень та відреставрувати старі.

У Луцьку ж місцеві активісти за це борються вже більше 10 років. Кажуть, що влада їх не чує, і це попри десятки судових позовів, скерованих до контролюючих органів усіх рівнів. Йдеться в сюжеті 12 каналу.

"По Луцьку це питання абсолютно не регульовано, тому що органи охорони культурної спадщини і відділи, які існують при Луцькій міській раді абсолютно не контролюють це питання. Я не пам'ятаю жодного регулювання, щодо внесення змін в пам'ятку. Пластикові вікна міняють все, тому що у об'єктів культурної спадщини фіксують епоху, певні архітектурні особливості", – переконує Ігор Левчук.

Державні будівельні норми щодо історичних будівель регламентують не лише реставрацію вікон, а інших елементів будинку: дверей, стін, даху.

У відділі департаменту охорони культурної спадщини Луцькради кажуть, що зараз штрафувати не можуть, бо історико-архітектурний план не затверджено, а відтак чітко заявляти, що певна будівля має історичну цінність ще не можна.

Деталі – у сюжеті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Активісти, ідіть нах... Людина в себе вдома НЕ має звітуватися перед всілякими притрусками за своє майно. Крапка.
Відповісти
Ніде в цивілізованому світі такого немає. Просто брати та псувати лице міста, тому що комусь хочеться? Та навіть якщо ви там замерзаєте, ви не маєте права стерати історію!!!
Відповісти
Нехай ті активісти спочатку щось зроблять для міста, чогось доб'ються в своєму житті, а потім пиzditи будуть. На громадські роботи хай ідуть, тоді будуть мати право називатись "громадськими"
Відповісти
Більшого прояву невігластва чиновника годі й шукати. Сьогоднішні вимоги закону дають повне право реагування на порушення реставраційних робіт на пам'ятках. Але ж чиновники добряче на цьому гріють руки на "закритих очах". Як цей невіглас. Історико-архітектурний план не додає жодних юридичних моментів щодо реагування чи норм. Пора вже хоч якісь книги читати таким тупим чинушам. Соромно... За місто...



Відповісти