Малолітніх злочинців виховуватимуть у собачому притулку. ФОТО

Малолітніх злочинців виховуватимуть у собачому притулку. ФОТО
У Луцьку до неповнолітніх правопорушників застосують так звану «енімал-терапію».

Ця ідея виникла у керівника комунального підприємства «Ласка» Дани Новарчук, яка звернулася з такою пропозицією до міліціонерів. А ті у свою чергу відгукнулися позитивно.

«Діти з собаками будуть бавитися й забудуться про все погане. Як показує досвід, спілкування з собаками добре впливає на дітей, які до нас приходять. А ми практикуємо «енімал-терапію» у роботі з проблемними дітьми, з якими час від часу займаємося», – розповіла Дана Новарчук.

За словами старшого оперуповноваженого відділення кримінальної міліції у справах дітей Луцького міськвідділу, старшого лейтенанта Олександра Гачкевича, відвідини притулку проблемним неповнолітнім допоможе розкрити свої кращі якості, тому у міліції підтримали ідею Дани Новарчук.

«Зараз на обліку в Луцьку – 28 дітей, які скоїли злочини або правопорушення, але не засуджені до позбавлення волі. От їх ми і хочемо залучити до «енімал-терапії». Кожного такого неповнолітнього за місцем проживання щомісяця відвідує міліціонер. Проводяться профілактичні бесіди, щоб не скоювали злочини, не вживали спиртного, не перебували в пізній час доби на вулиці. Але ми вважаємо, що відвідини притулку теж підуть на користь таким підліткам», – зазначив він.

«Зобов’язувати приходити у притулок нікого не будемо. Це добровільно. Але ми поспілкувалися із батьками і цими дітьми. Десять підлітків уже погодилися. Приходитимуть сюди після школи тоді, коли їм буде зручно. Хтось буде мати бажання бувати тут частіше, хтось – рідше», – пояснив міліціонер.

Довідка

Анімотерапія (грец. anima — тварина) — це метод психотерапії, де тварин використовують для лікування людських хвороб.

Функції анімотерапії: психофізіологічна функція (спілкування з тваринами може знімати стрес, нормалізувати роботу нервової системи); психотерапевтична функція (взаємодія людей із тваринами сприяє гармонії міжособистісних відносин); реабілітаційна функція (контакти з тваринами сприяють психічній та соціальній реабілітації); функція спілкування (одна з найважливіших функцій, яку можуть здійснювати тварини у процесі взаємодії людини з ними).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: собаки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це притулок чи смітник? Невже сміття і порожні пляшки прибрати не можна.
Відповісти
це сьогодні їм такі "дрова" привезли...(((
Відповісти
так прийди та допоможи,чого ти критикуєш? замість того,щоб тут виписувати це та зневажати працю людьську-прийди, позбирай, хоча б раз в житті!!!
Відповісти
Эта терапия не помешала бы многим, и взрослым, и детям.
Відповісти
для проведення анімал терапії людина має мати педагогічну або медичну освіту, здати певний екзамен і мати сертифікат. собака, яка працює з анімал терапевтом - має пройти спеціальне навчання мінімум 6 місяців, пройти тест-сертифікацію, мати усі щеплення, бути абсолютно здоровою і теж отримати сертифікат. такі документи можна отримати у організації, яка офіційно зареєстрована як сертифікована організація каніс-терапевтів. куди дивляться управління ветмедицини, управління освіти і управлінн охорони здоров"я м.Луцька?!!!!!!!
Відповісти
респект!
Відповісти
дещо в цьому є розумне, але це все слова...
освіта медична є-ветеринар, теж медик, лікар,алн для тварин!
а часом в ун-теті дають освіту та викладають її ті,хто на практиці нічого не може реалізувати, а є такі,які на практиці все вміють,а не лише з ксерокса читають і вважають себе "пупом землі",бо є викладачем...
викладачем треба бути від Бога...,а не на дипломі,для галочки, шкода,що таких більшість зараз!
а тварини сказано-планують стерилізувати їх, а думаю,що вакциновані..., ну від сказу точно ...,

і перш ніж критикувати-краще допопмжи
Відповісти
Хвора, заспокойтесь, ви рознервувались. Прийміть ліки.
Відповісти
а мені прикольно було б побачити як та анімал терапія виглядає-і я знайшла в ЮТУБІ. в москві є організація "Солнечный пес", наприклад. але НІЧОГО СПІЛЬНОГО З КОНЦТАБОРОМ ДЛЯ СОБАК В ЛУЦЬКУ ТАМ НЕМАЄ!!!!!!!!!!!!хто буде лікувати дітей після такої анімал терапії в притулку на вул.Мамсурова?!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Дана з якого ти полісся в Луцьку взялась...
Відповісти
Та її Славік Кравчук на блошиному ринку найшов.
Відповісти
краще на блошиному приїхати та допомагати, а не бути секондом по житті...
прийдіть-допоможіть,щось зробіть, реалізуйте,а тоді тут ображайте дівчину,як ще й не соромно?
теж мені "мужики" по заочі писати, сміхоття!
Відповісти
Ну, Дана не нехтує можливості бути тим самим "секондом", яким і є. Для журналістиків прибрала, військових виликала, краще б розповіла яку кількість трупів вивезла з притулку вчора.
До журналістів: для того щобо викладати вірну інформацію по притулку, краще туди навідатись 1 раз без попередження - на все життя вистачить.
Відповісти
підтримую! ото був би репортаж про будні притулку))))))))
Відповісти
дана умничка идея класная многих правохранителей туда надо привезти.очищайте свои ряды ребята деньги БТИ вас не спасут
Відповісти
для всіх хто не задоволений Сьогодні, 16:39
краще на блошиному приїхати та допомагати, а не бути секондом по житті...
прийдіть-допоможіть,щось зробіть, реалізуйте,а тоді тут ображайте дівчину,як ще й не соромно?
теж мені "мужики" по заочі писати, сміхоття!
Відповісти сорок лет в луцке живу и только подлецов в милицейской участковой шкуре вижу везите всех туда к Дане собаки тварей перевоспитают
Відповісти
логіка є, але я Дану не захищаю, мені до неї всеодно, я її і не знаю, але тварни-тут ні до чого!!!
треба з сееб почати, я не вірю,що вона така добра і чуть не свята,всі там "добрі",але треба всім добро робити, для поч. в селах тих тварин якраз атки не викидати та так званим мужикам навчитися відноситися до дівчат, жінок,мам, бабусь з повагою, без крику, образ, тим більше, піднімання рук..., тоді писати,а не приниждувати,цим самі себе лишень люди принижують...
а про мєнтяр-мови нема...,це непотріб,як і ті,які тут владу захищають....
Відповісти
хтось звернув увагу, що експеримент проводиться над дітьми - в першу чергу? яка терапія в таких умовах і під чиїм контролем? там велика кількість голодних хворих брудних собак просто бігає по території! сам метод анімал терапії дуже ефективний - але з спеціально навченими і повністю здоровими собаками, які НІКОЛИ не проявлять агресію до людини. але зато який самоіпар, правда, Дана?;)
Відповісти
але я не думаю що така новина-то правда, ну чесно.....якась дурня...ну невже вже всі таку тупі і гумору не розуміють? це ж така "качка" !
Відповісти
Останні новини
Малолітніх злочинців виховуватимуть у собачому притулку. ФОТО
03 квітень, 2013, 13:40