Луцький дизайнер розповів про тренди в інтер'єрі у 2019 році*

Луцький дизайнер розповів про тренди в інтер'єрі у 2019 році*
Якщо ви плануєте робити ремонт і хочете зробити своє житло не тільки затишним, а ще й дуже стильним, варто зважати на тренди. В інтер’єрі, на відміну від фешн-індустрії, вони змінюються не щосезону, а кожні 5-10 років.

Про це пише Перший.

З яких матеріалів зробити стелю та підлогу? Як оформити стіни? Які обрати вікна, двері та меблі? Яку плитку покласти у ванній?

В якому стилі та кольорах зробити інтер’єр? На чому варто зробити акцент, а що має бути непомітним?

Які тенденції найактуальніші в 2019-му, з’ясовуємо спільно з дизайнером Дмитром Авраменком та будівельною компанією «Інвестор» на прикладі однокімнатної мансардної квартири у житловому комплексі «Юпітер».

Тренди на житло

Дмитро Авраменко розповідає, що зараз набуває популярності малоповерхова заміська забудова. Наприклад, таунхауси чи котеджі.

Якщо ж говорити за багатоповерхівки, то модно купувати мансардні квартири або житло із мансардними кімнатами. Завдяки похилим стінам в таких оселях можна зробити оригінальний інтер’єр.



Незалежно від типу помешкання, у тренді простір, багато світла та мінімалізм.

Дизайнер розповідає, що перш, ніж братись за ремонт, необхідно зробити всі заміри у квартирі, аби правильно порахувати кількість матеріалів.

Стеля

За словами Дмитра Авраменка, мода на багаторівневі стелі пройшла років 10 тому.

«Якщо стеля ламана, як у мансардній квартирі, то створювати багаторівневі стелі недоцільно. На сьогодні в тренді однорівневі стелі з гіпсокартону, щоб максимально зберігалась висота, – каже дизайнер. – Чим чудова ця квартира – тут є дерев’яні направляючі на стелі. Вони легко зашиваються під гіпсокартон. Все враховано. За кілька днів стелю можна легко зробити».



Також пройшла мода на натяжні стелі у кімнатах, оскільки їхня штучність почала відштовхувати. Зараз же набирають популярності природні матеріали. Хоча матові натяжні продовжують активно застосовувась.

А от у ванній кімнаті натяжні стелі будуть найкращим рішенням.

«Яким би вологостійким не був гіпсокартон, за кілька років він потріщить. Звичайна штукатурка – також. Навіть якщо буде суперкласна витяжка. Тому у ванній я радив би тільки натяжну стелю», – наголосив Дмитро Авраменко.

Стіни

Шпалери досі залишаються основним елементом декорування стін. Трендом є широкі однотонні шпалери. Також ще актуальною є поєднання в одній кімнаті шпалер різних типів. З-поміж різних візерунків модно обирати рослинні мотиви.

«У цій квартирі можна втілити всі задуми, дотримуючись сучасних трендів. Тут можна класти ґрунтовку і клеїти шпалери, оскільки є гіпсова штукатурка. Ці стіни також можна готувати під фарбування. Вони рівні, варто лише підчистити маленькі дефекти і накласти «ґрунт», – розповідає дизайнер.



Він радить одну стіну робити акцентованою, а решту – більш нейтральними.

У тренді зараз складні кольори. У 2019 трендовим є складний синій, наближений до індиго: світло-сіро-синій або світло-синьо-зелений. А ще – живий корал.

Модні також блакитний, світло-бірюзовий, м’ятний, марсала, малиновий та легкий жовтий.



Стильно виглядатимуть яскраві деталі та сміливі поєднання відтінків.

На кухні найкраще використовувати легкі кольори, які допоможуть підкреслити затишну атмосферу.

Вікна

Тяга до простору поширилась і на вікна, оскільки кімнати здаються просторішими, якщо вікна в них великі. Кілька років поспіль не виходять з моди панорамні вікна. При чому, їх встановлюють і в спальнях, і на кухні.

На думку Дмитра Авраменка, це вже навіть не мода, а необхідність.

«Така особливість, як панорамні вікна, на сьогодні вже практично стандарт у новобудовах», – зауважив він.



Панорамні вікна на кухні

«Штори і жалюзі обмежують простір, але надають затишку. На кухні та у ванній (якщо там є вікна), штори зазвичай не чіпляються. У спальнях штори залишаються, а от жалюзі – рідше, це більш офісний варіант», – розповів дизайнер.

Штори у модернових інтер’єрах прості, ледь торкаються або не торкаються підлоги, на відміну від класичних «важких» і виготовлених зі світлонепроникних матеріалів.

Проте вибір залежить від стилю інтер’єру і бажання людей.

«Ці мансардні вікна – дуже дорогі. Під ними, найімовірніше, буде ліжко. Зараз такий тренд – ніжитись у ліжку і дивитись на зорі чи спостерігати, як падає дощ… До речі, тут, за містом, небо не таке загазоване і зорі краще видно», – зауважив Дмитро.



Двері

Сучасні інтер’єри створюють з мінімальною кількістю дверей. Їх залишають лише у спальнях та санвузлах.

Зараз популярні двері прихованого монтажу. Їх ще називають прихованими, оскільки дверна коробка візуально не вирізняється на фоні стіни.



Підлога

Дещо в інтер’єрах не змінюється: на кухні, в коридорі та санвузлах дизайнер радить класти плитку.

Перевагу варто віддати плитці з керамограніту великих розмірів. Цей матеріал дуже міцний, не руйнується від падіння різних предметів. До того ж імітує натуральний камінь.



В інших кімнатах можна покласти ламінат чи натуральний паркет.

До слова, у «Юпітері» квартири здаються з чистовою стяжкою підлоги. Тож тут можна відразу класти покриття.



Меблі

У моді м’які меблі з округлими формами та на коротких ніжках.

Їхня кількість у квартирі має бути мінімальною. Спальні не потрібно загромаджувати шафами, максимум – невеликий комод.

Саме тому в плануваннях сучасних квартир з’явились гардеробні. Ці кімнати призначені для зберігання різних речей.



«Туди складається все – від одягу до гладильних дошок, молотків та швабри. Там не потрібно ставити шаф, просто полички. Щоб одяг не сирів, має бути вентиляція. У цій квартирі є і гардеробна, і вихід на вентиляцію, забудовник усе продумав», – звернув увагу Дмитро Авраменко.

Крім того, коридори у новобудовах зазвичай широкі. Це для того, аби тут умістити шафи для сезонного одягу та взуття, які взимку є досить громіздкими.

Кухонний тренд – меблі під саму стелю.



Фасади модно робити із плит МДФ (плити середньої щільності, які робляться із дуже дрібної деревної тирси). Вони можуть бути будь-яких кольорів.

Ще один вдалий варіант – фасад із плит ДСП (плити, які виготовляють зі стружок, змішаних із синтетичними смолами).

Кухонний фартух дизайнер радить обирати стандартний (висотою 60 сантиметрів), з мінімальною кількістю швів.

Освітлення

Один світильник по центру кімнати поступово виходить із моди. Краще, аби їх було кілька.

Модно використовувати складні оригінальні світильники.



«Важливо зауважити, що всі поради сформовані на моїх спостереженнях. Це тільки рекомендації, бо інтер’єр – це завжди дуже індивідуально», – наголосив дизайнер.

Мовляв, в першу чергу люди обирають те, що подобається, і не всім важливо дотримуватись модних тенденцій.

«Експериментуйте і пропонуйте несподівані рішення», – підсумував Дмитро Авраменко.



Текст: Наталя ХВЕСИК

Фото: Ірина КАБАНОВА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Інвестор
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Усе сказане дійсно актуально.

А на рахунок панорамних вікон - то для забудовника їх зробити, це значна економія коштів у порівнянні з масивною цегляною стіною та її подальшим утепленням і оштукатуренням.
Відповісти