У селі на Волині священик вкрав з храму церковне начиння

У селі на Волині священик вкрав з храму церковне начиння
У селі Сірнички Локачинського району священик Василь Дем’яновський викрадав церковне начиння та літературу зі Свято-Луківського храму.

Про це інформує Володимир-Волинська єпархія Православної Церкви України у facebook.

Зазначається, що 10 лютого між 21-22 годинами вечора, жителі села побачили автомобіль священика біля храму. Звернувши увагу на те, що він виносив щось з церкви люди відчули те підозрілим.

Адже, нещодавно у селі відбулись збори парафіян, які прийняли рішення приєднатись до Православної Церкви України. Священик відмовився перейти з громадою, і залишився вірним Московському патріархату.

Тож були викликані працівники поліції, які склали протокол по факту злочину.

Зазначається, що священик Василь Дем’яновський не віддав ключі громаді, яка уже офіційно є у складі Володимир-Волинської єпархії ПЦУ.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось вам і батюшкі-злодії!!!.......
Відповісти
Щоб пережити чорні часи гонєній?
А може в інше приміщення перевозив, щоб обряди правильно проводити?
Відповісти
В селі Садів піп московського патрархату ЛЮСИК повиносив всі речі з церкви які були подаровані церковною громадою!!!О це скупість!!!Жлобство!!
Відповісти
Нічого дивного ,який московський наставник -такий і піп .
Відповісти
Ця церква пережила не одну війну, служба в ній не припинялась навіть під час окупації фашистами та в часи "совєтів". Ми за Православну Церкву України, але методи мають бути цивілізованими. Звинувачення на адресу отця Василя - брехливі. Він чесна і порядна людина, а ця статейка наскрізь брехлива.
Відповісти
Дякую пані галино. я також відвідую дану церкву, але на жаль, в основному лише на великі свята.Я знаю отця Василя протягом багатьох років, і знаю його як чесну і порядну людину- як би були всі такі - ( в т.ч. кожен із Нас)- це була би найчесніша країна у світі! А хто зробив дане повідомлення- Бог йому суддя. А чи хтось задумався- роблячи це - який наносить моральний удар чесній людині? Прийдіть і запитайте у вирян, які приходять у церкву і якщо хтось назве Отця Василя негативним словом- тоді я відмовляюсь від своїх слів.Прийдіть і запитайте!!! Тому - не можна вішати ярлики - не вивчивши ситуацію! Можливо Отець Василь перейшов би в Православну Церкву України (я не знаю) але при цивілізованому підході до цього питання.І в подальшому прохання- не свідчити неправдивої інформації згідно Господніх Заповідей
Відповісти