На Волині через африканську чуму відстріляють диких кабанів

На Волині через африканську чуму  відстріляють диких кабанів
У Ківерцівському районі обговорювали засоби та методи боротьби з африканською чумою.

Відтак, відбулось засідання комісії, де виносили питання про вжиття заходів з локалізації та ліквідації африканської чуми свиней на території ГО ТМР «Горинь» Ківерцівського району, - інформує сайт Ківерцівської райдержадміністрації.

Нагадаємо, що 7 лютого під час обходу території єгерем мисливських угідь Горинського лісництва було виявлено труп дикого кабана віком приблизно 6 років вагою до 200 кг.

Згодом при розтині трупа дикого кабана фахівцями було встановлено, що внутрішні органи були непридатні для дослідження, тому відібрано трубчасту кістку і направлено в ДУ «Волинська регіональна лабораторія державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів».

Рештки дикого кабана утилізували шляхом закопування на глибину до 2 м. Місце розтину трупа піддане дезінфекції. Даний патматеріал відправлено у Львівську регіональну державну лабораторію ветмедицини для виключення АЧС. Згідно звіту про результати досліджень патологічного матеріалу було виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней.

Спеціалістами ветеринарної медицини Ківерцівського району з 9 лютого почали проводити подвірні обстеження свинопоголів’я з метою виявлення хворих та загиблих тварин в населених пунктах: Берестяне, Грем’яче, Сильне, Городище, Скреготівка, Карпилівка, Холоневичі, Знамирівка.

Станом на 11 лютого обстежили 743 дворів 796 голів свиней. Фактів виявлених хворих та трупів тварин не виявили.

Тож на комісії вирішили:

1. Визнати спалахом (неблагополучним пунктом) щодо африканської чуми свиней (надалі АЧС) та встановити карантин на території мисливських угідь ГО ТМР «Горинь» 4 кв. Горинського лісництва.

2. Встановити зону захисту – територію ГО ТМР «Горинь».

3. Встановити зону спостереження (нагляду): с. Берестяне і територія межі мисливських господарств ГО «ТМР Легіон», ТзОВ «Майдан мисливський», ДП МГ» Звірівське».

Відтак, на території ГО ТМР «Горинь» відстріляють та знищать диких кабанів. Відстріляних диких кабанів та трупи тварин, що загинули, закопуватимуть на глибину не менше 2 метрів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.