Лучани провели Ніч Поезії. ФОТО

Лучани провели Ніч Поезії. ФОТО
В ніч з 9 на 10 лютого у Луцьку вперше відбулася Ніч Поезії. Захід організували луцький осередок «Фундації регіональних ініціатив» та Молодіжний центр «YouthСфера».

Протягом ночі учасники заходу читали поезію та прозові твори сидячі на імпровізованій сцені – підвіконні з неймовірний видом на нічне місто.

Вечір розпочався з авторської поезії та прози молодих лучан і лучанок.

Чарівна лучанка Нічна тінь (псевдонім) зачарувала учасників сумними рядками своїх віршів: образи кохання, почуття, життя наче промайнули перед очима слухачів. Поетеса Оксана Климчук з трепетом в голосі ділилася рядками нових віршів. Назар Михалевич та Тетяна Занюк завершили частину авторської поезії.

Андеграунд, неформатна поезія, твори Шарля Бодлера, тексти пісень Володимира Котлярова лунали опівночі. Просто порвав своїми віршами Рту, читав нові. На прохання слухачів з уст автора звучав легендарний вірш «40 мільйонів».

Десь о третій ночі звучала улюблена поезія учасників. Наша молодь полюбляє Райнера Марія Рільке, Василя Стуса, Тараса Шевченка, Артюра Рембо, Ліни Костенко, Юр Іздрика та сучасних молодих поетів Луцька і України.

Родзинкою заходу став ексцентричний виступ гурту «Lieutenant Calley». Пісні про війну та Красуню і Чудовисько створили особливу атмосферу. Хлопці грали настільки натхнення, що струни гітари просто не витримали і луснули. Музика лунала і на п’яти струнах.

Подейкують, що після першої ночі буде і друга, тому слідкуйте за анонсами YouthСфера та ФРІ Луцьк.

Фото – Юрія Євтушко

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.