У Луцьку закликають здавати кров

У Луцьку закликають здавати кров
У Луцьку оголосили про початок акції «Краплина життя», метою якого є агітація донорства крові.

Про це ішлося під час прес-конференції 3 квітня в коворкінг-центрі «Репортер».

Один із ініціаторів акції, депутат Луцької міської ради Олександр Плісецький зазначив, що вже створили сайт за адресою krov.provolyn.com, де розміщена інформація про донорство, права та обов'язки донора, місця здачі крові тощо.

Створення сайту - це тільки перший крок кампанії. Найближчим часом хочуть розробити рекламну друковану продукцію соціального типу і розміщувати на бордах та сіті-лайтах. Уже зняли невеликий ролик, який запустять на телебаченні. Також хочуть розміщувати банери на відвідуваних сайтах.

Окрім соціальної реклами на вулицях, телебаченні та в інтернеті, хочуть створити певні пільги для почесних донорів. Почесним донором є людина, яка здала кров понад 40 разів.

За словами Плісецького, є попередня домовленість із міським головою Миколою Романюком про готовність ввести певні пільги. За словами депутата, пільги можуть бути у вигляді безплатного проїзду у транспорті, грошові винагороди чи якісь пільги за оплату житлово-комунальних послуг.

Начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель подякував організаторам акції. За його словами, це дуже важливо, бо потреба в крові у медичних закладів завжди велика. Так, міська лікарня щороку потребує понад 500 літрів, а міський пологовий будинок - 700 літрів. З крові роблять різні компоненти, які потім використовують для різних потреб.

Він вважає, що варто було, окрім матеріальних, давати якісь моральні винагороди, наприклад, значки чи грамоти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку закликають здавати кров
03 квітень, 2013, 17:23