Львів’янка звинувачує волинський МРЕВ у незаконному продажі її автомобіля

Львів’янка звинувачує волинський МРЕВ у незаконному продажі її автомобіля
Львів’янка Вікторія Давидова клопоче про відкриття кримінального провадження, аби покарати працівників МРЕВ ДАІ у Волинській області, які без її згоди продали її ж іномарку.

Вікторія Давидова розповідає, що у жовтні 2013 року вона позичила автомобіль Mercedes Sprinter, який отримала від батька Олега Давидова, його другу Сергію Каразію.

Брав автомобіль чоловік для власного використання на два-три тижні, після чого обіцяв повернути. Жінка стверджує, що оскільки позичальником був товариш батька, то ні письмових розписок, ні конкретних строків повернення не узгоджували. Тривалий час Каразія не віддавав автівку, мотивуючи це тим, що вона на ремонті, а згодом виявилося, що іномарку уже продали.

Як згодом стало відомо, укладався договір купівлі-продажу львівського автомобіля працівниками Міського реєстраційно експертного відділу Волинської державної автомобільної інспекції.

Відтак Вікторія звернулась із повідомленням про вчинене кримінальне правопорушення до прокуратури Волинської області, аби та знайшла винних у продажі автівки без згоди власниці.

За словами адвоката потерпілої Олександра Гая, під час оформлення договору купівлі-продажу, була підроблена заява на продаж автомобіля. Цей факт могли перевірити у Луцькому відділі поліції ГУНП України у Волинській області, оскільки потерпіла надавала взірці підписів. Проте почеркознавчої експертизи слідчі навіть не призначали. Адвокат переконаний, що у поліції не хочуть належним чином розслідувати справу, а тому без вагомих причин видають постанови про закриття кримінального провадження.

«У заяві на продаж автомобіля стоїть не підпис власниці. Я не знаю, чий, бо по справі почеркознавча експертиза не призначалася і проведена не була. Хоча з таким клопотанням до слідчого ми зверталися і навіть давали взірці підписів заявниці. При подачі заяви на продаж, МРЕВ мало того, що отримує заяву з підписом особи, то також подається разом з документами, окрім технічного паспорта, також і паспорт особи, яка продає авто. Тобто не просто копія паспорта, а оригінал. Людина має бути там на місці, працівник МРЕВ має пересвідчитися, що це саме та людина, що це її паспорт і тоді цей договір оформляють. Вікторії у МРЕВ на Волині взагалі ніколи в житті не було. Тому ми вважаємо, що працівники МРЕВ були зацікавленні, тому ніхто нічого і не перевіряв», – зазначив адвокат.



Наразі Вікторія Давидова подала скаргу до Луцького міськрайонного суду з метою скасувати незаконну постанову про закриття кримінального провадження, поновити слідство та знайти винних у тому, що її авто продали без її згоди. Жінка стверджує, що слідчий, розглядаючи матеріали справи, взяв до уваги тільки нічим не підтверджені покази Сергія Каразія, який запевнив, що частину грошей від продажу автівки передав батьку заявниці Олегу Давидову.

«Зараз ми хочемо скасувати постанову, аби справа пішла на нове досудове розслідування, просити, аби змінили слідчих, бо ми бачимо, що ніхто не хоче тим займатися. Це вже друга постанова про закриття провадження. Перша була у 2016 році, ми її оскаржили, скасували судом і справу знову направили на розслідування. Рік чи півтора ту справу потримали у Луцькому відділі поліції і знову винесли таку ж саму постанову. Зараз наші вимоги – притягнути до відповідальності винних осіб. Тобто не тільки того, хто продав автомобіль, а й працівників МРЕВ, які допомогли. Але спочатку потрібно встановити, хто винуватець, аби потім висувати вимоги щодо відшкодування вартості автомобіля. Хто винний має встановити слідство», – розповів Олександр Гай.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Машина має бути в одних руках, це така річ, яку не можна позичати
Відповісти
В жовтні 2013 року, Луцький МРЕВ зняв з обліку і видав червоні номера на автомобіль, який я купив. Згодом, коли я оформляв автомобіль на себе, виявилося, що на автомобілі був чималий штраф. На той час, мені ніхто толком не пояснив як видали червоні номера на автомобіль із штрафом. Аби уникнути катавасії - штраф прийшлося платити мені. І тільки через 2 р стало відомо, що авто належало відомій Луцькій фірмі, яка стала банкротом і розпродувала активи. Працівниця МРЕВ яка була вкурсі цієї схеми і перекуп який продавав авто - знайте, я цього не забув. І до вас теж доберуться відповідні правоохоронні органи. Єдине що вас поки рятує - відсутність рішення суду щодо банкрутства тієї фірми.
Відповісти
Останні новини
Львів’янка звинувачує волинський МРЕВ у незаконному продажі її автомобіля
12 лютий, 2019, 20:40