Два села на Волині захотіли приєднатися до Ковеля

Два села на Волині захотіли приєднатися до Ковеля
Два селі Доротищенської сільської ради ухвалили рішення надати згоду сільській раді на приєднання до Ковеля.

11 лютого у населених пунктах Доротищенської сільської ради відбулися сходи селян, а саме, в селах Гішин та Доротище, - повідомили у ковельській райраді.

"Основною темою зібрань, окрім інших, було питання добровільного об’єднання територіальних громад Доротищенської сільської ради. Хоча правильніше сказати, що не об’єднання, а приєднання. В ході тривалих дискусій, учасники зборів ухвалили рішення надати згоду сільській раді на приєднання до міста обласного значення Ковель", - йдеться у повідомленні.

Виступаючи перед присутніми голова Ковельської районної ради Андрій Броїло наголосив на тому, що реформа децентралізації в першу чергу покликана принести населенню нові та якісні зміни, а не навпаки.

"Стосовно бажання селян приєднатись до міста Ковеля, Андрій Петрович пояснив, що така дія є можливою, адже згідно затвердженого Волинською обласною радою Перспективного плану формування територій громад Волинської області, Доротищенська, Тойкутська та Зеленська сільські ради входять у склад Ковельської ОТГ. Тому на сьогоднішній день після ухваленого рішення необхідно дочекатись позитивного вирішення питання про приєднання Білинської сільської ради до міста Ковеля, лише тоді в Доротищенської території буде суміжна межа з Ковельською ОТГ", - зазначили у райраді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.