Як у Луцьку облаштовують Центр реабілітації учасників АТО. ФОТО

Як у Луцьку облаштовують Центр реабілітації учасників АТО. ФОТО
У «Луцькому центрі первинної медико-санітарної допомоги» триває реконструкція для облаштування Центру реабілітації учасників АТО.

Про це пише ВАР.

Ініціатором створення реабілітаційного центу був голоний лікар КЗ “Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги” Ігор Гнетньов (позивний Китаєць) який в 2014 році був лікарем в полку “Азов” і допомагав воїнам на Сході. Ідею створення Центру підтримав покійним міський голова Луцька Микола Романюк.

Луцькрада і сьогодні бере участь у його створенні. Окрім того, до ініціативи доєднались волонтери, зокрема і психолог Олена Звєрєва. Тож спільними зусилями, разом з бійцями АТО, лікарями, міською радою, волонтерами та народним депутатом Ігорем Лапіним, який добровольцем воював в батальйоні "Айдар", розпочали процес створення Центру реабілітації учасників АТО у Луцьку.

За ініціативи Ігоря Лапіна для реконструкції приміщення з державного бюджету вже виділено понад 10 мільйонів гривень.

Після закінчення всіх перипетій з будівництвом школи №27 міста Луцька, на яку за сприяння парламентаря було залучено близько 40 млн грн, та здачі її в експлуатації у вересні 2018 року, Ігор Лапін приступив до наступного великого проекту – залучення коштів на реконструкцію приміщення для Центру реабілітації учасників АТО.

Так, у листопаді, 2018 року було виділено майже 2,5 млн грн а вже у січні 2019 року – понад 8 млн грн.

Територія, запропонована для центру, це колишнє приміщення для водолікування на базі першої поліклініки. Після оголошеної тендерної процедури, складеної проектно-кошторисної документації, тендер на будівельні роботи виграла фірма «Житлобуд-2» керівником якої є Леонід Стефанович.

З фото будівництва видно, що вже добудований 2-й поверх та дах Центру.

Проектом центру передбачено добудову ще одного поверху. У центрі планують реабілітувати бійців та проводити роботу із посттравматичним стресовим розладом вигляді амбулаторної підтримки бійців та їх сімей.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.