В Україні суд вперше покарав за булінг

В Україні суд вперше покарав за булінг
Суд Борисполя 11 лютого виніс перше в України рішення у справі про булінг (агресивну поведінка дітей одне до одного).

Суд оштрафував батьків винуватої неповнолітньої за її протиправні дії щодо ровесників у навчальному закладі, - пише 24 канал.

За фактом булінгу було складено протокол про адміністративне правопорушення та скеровано на розгляд до суду, повідомила у Facebook нардеп від фракції "Блок Петра Порошенка" Оксана Білозір.

"Суд, власне, і встановив факт булінгу, тобто дії психологічного та сексуального насильства із застосуванням засобів електронних комунікацій, що проявилось у висвітленні непристойних фото у мережі Instagram, в результаті чого могла бути завдана шкода психічному здоров'ю потерпілої", – написала політик.

На засіданні суду матір неповнолітньої визнала вину у скоєному та просила суворо не карати.

Так, суд наклав на батьків винної дівчини штраф у розмірі 850 гривень та судовий збір у розмірі 384 гривні.

У грудні 2018 року Верховна Рада схвалила закон щодо протидії булінгу. Він передбачає накладення штрафів за цькування у закладах освіти. Згодом цей закон підписав президент Петро Порошенко, а 19 січня документ набув чинності.

Згідно з законом, за булінг в Україні карають штрафом у розмірі 850-1700 гривень або громадськими роботами на 20-40 годин.

Для групи осіб, які знущаються з інших, і для порушника, який займається цькуванням неодноразово впродовж року, покарання будуть жорсткішими – штраф у 1700-3400 гривень або громадські роботи на термін 40-60 годин. Таке покарання визначено для підлітків віком 14-16 років, які займаються булінгом, однак накладатимуть його на батьків чи опікунів.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.