Діти з Волині, у яких війна з Росією забрала батька, написали благальний лист Порошенку

Діти з Волині, у яких війна з Росією забрала батька, написали благальний лист Порошенку
Доньки померлого у 2014 році бійця 51-шої бригади Івана Тричука з Ратнівського району написали лист Президенту України Петру Порошенку, у якому просять посприяти виплаті допомоги, яка передбачена для сім’ї військовослужбовця у разі його смерті, а також призначенню належних родині пільг.

Лист на своїй сторінці опублікував правозахисник Василь Нагорний.

Нагадаємо, волинянина Івана Тричука Президент України нагородив за особисту мужність та героїзм, проявлені в боях за населені пункти Хрящувате та Новосвітлівку орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Але свою нагороду він за життя так і не отримав. На жаль, після повернення додому в 2014 році, в Івана Тричука стався епілептичний напад, він потрапив у госпіталь, де його було знайдено мертвим (удушення).

Родина Героя (Марина Тричук та двоє донечок) у зв’язку зі смертю у військовому госпіталі, не отримала свого часу виплату одноразової допомоги та належні пільги.

Згодом таки вдалося отримати висновок Центральної військово-лікарської комісії (далі – ЦВЛК) Міністерства оборони України (протокол від 30.07.2018 № 2099) про встановлення причинного зв’язку захворювання і смерті її чоловіка із захистом Батьківщини, який доводить, що причина смерті – наслідок епілептичного приступу та посттравматичного синдрому. Таким чином, родина отримала статус «Члена сім’ї загиблого».

У грудні цього року голова Волинської ОДА Олександр Савченко звернувся із листом до департаменту фінансів Міноборони, де просив допомогти родині волинського воїна із виплатою компенсації та наданням пільг. Утім, наразі позитивного результату немає.

Тож лист до Президента з проханням допомогти у відчаї написали донечки Івана Тричука. Діти пишуть, що бояться втратити і маму, яка змушена важко працювати, щоб утримувати родину.

Лист шестирічної Катерини та семирічної Вікторії до Президента подаємо без змін на правок.

«Пане Президент, я знаю, що ви найголовніший Україні і можете все! Пишуть вам Вікторія і Катруся. Ми хочемо попросити у вас допомоги. Мій тато Іван Тричук 2104 році воював і захищав Україну. Він був сміливим, добрим, відважним. Ви його нагородили орденом за Мужність, але він його не отримав, а віддали його нашій мамі. Бо коли тато приїхав з війни, то він так там стомився, що йому стало погано. Тата забрали в госпіталь, але там не було потрібних ліків і тато помер. Пане Президент тепер мамам працює цілими днями, щоб ми все мали, але вона теж втомлюється дуже. Вона каже, що має так працювати, бо нам не хочуть в міністерстві оборони дати компенсацію за татову смерть. Мама постійно показує папірець де написано, шо татове захворювання і смерть були за Батьківщину, а значить за Україну. Ми дуже боїмося тепер, щоб маму теж не забрали в лікарню. Петро Олексійович скажіть своїм міністрам щоб віддали нашу компенсацію і щоб мама більше неплакала, бо тато захищав Батьківщину. Дякуємо! Слава Україні!».

Василь Нагорний додав, що родина 4 роки потратила на те, аби отримати статус родини загиблого.

«Не думаю, що вони заслужили на те, щоб 4 роки «вибивати», «відсуджувати» у чиновників, яких захищав їхній батько, кошти, які полегшили б їм життя», - додав правозахисник.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а зі скаргою - то це до Бога....
Відповісти
Подвиг 1 - Переміг путіна, не ставши на коліна, захистивши Європу груддю, заддю і дуже поганими дорогами, (щоб москальльськітанки не пройшли)
Відповісти
Подвиг 2 - Переміг Гідру-Корупцію :обезголовив медицину,освіту, кабмін, раду, суд, прокуратуру... Якщо якісь голови і остались, то дуже хворі :контужені, простужені, вивихнуті.
Відповісти
Останні новини
Діти з Волині, у яких війна з Росією забрала батька, написали благальний лист Порошенку
13 лютий, 2019, 15:47