У центрі Луцька хочуть знести меморіальну дошку комуністичному письменнику

У центрі Луцька хочуть знести меморіальну дошку комуністичному письменнику
З будівлі на вулиці Богдана Хмельницького демонтують пам'ятну дошку, яка присвячена комуністичному письменнику Ярославу Галану.

Про це йдеться у відповідному проекті рішення виконавчого комітету.

Мова йде про демонтаж меморіальної дошки Ярославу Галану.

Керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», «Про благоустрій територій», враховуючи інформацію, розміщену на сайті Українського інституту національної пам’яті, що Галан Ярослав Олександрович (1902-1949) включений до Списку осіб, які підпадають під закон про декомунізацію, виконавчий комітет міської ради

Так, у разі підтримки цього рішення виконкомом, департаменту житлово-комунального господарства доручать демонтувати меморіальну дошку на честь Галана Я.О. на фасаді будівлі № 12 на вул. Богдана Хмельницького.

Довідково:

Ярослав Галан - український комуністичний письменник, журналіст, педагог, член КПЗУ, писав українською і польською мовами.

У воєнні та повоєнні роки Ярослав Галан засуджував ідеї української державності, називав українську революцію — «жовтоблакитним маріонетковим балаганом типу 1918 року», критикував ОУН і УПА, а також греко-католицьку церкву. Автор статті «Плюю на Папу», як відповідь на відлучення його від Церкви папою Пієм XII.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В добрій Старій Англії соять памятники королям, стоять вони і тим, хто вбивав королів, і тим, хто вбивав тих, хто вбивав королів. І стоять собі, величаві, в позеленілій від часу бронзі. І ніхто їх не чіпає. Можливо, тому, що в Лондоні немає "рішал" з мізками анчоуса чи одноклітинної амеби. Якщо демонтуєте, аби закрити дірки від дюбелів і пляму на стіні, повісьте там дошку радянському політруку пустовіту.
Відповісти
отой Галан - чувак з Польщі, на папу римського трохи косо дививсі...
Відповісти
Підтримую...нічого руйнувати не варто..це наша історія якою б вона не була!Знищити легше ніж побудувати...
Відповісти
Останні новини
У центрі Луцька хочуть знести меморіальну дошку комуністичному письменнику
13 лютий, 2019, 18:42