Прихильники УПЦ (МП) на Волині відправили святкову службу у священика вдома. ФОТО

Прихильники УПЦ (МП) на Волині відправили святкову службу у священика вдома. ФОТО
12 лютого у селі Тельчі Маневицького району святкують храмове свято. Частина громади, яка відмовилася переходити в ПЦУ і залишилася вірною УПЦ (МП), відзначила його службою у будинку священика.

Про це йдеться на сайті Колківського благочиння.

Зазначають, що будинок священика пристосовасний під богослужіння.

Тож 12 лютого, в день пам’яті Трьох вселенських учителів – Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста своє престольне свято православні тельчанці відсвяткували соборною службою. Очолив святкове богослужіння благочинний Колківської округи протоієрей Петро Бугайчук. Крім нього настоятель о. Віталій Іванків приймав ще п’ятнадцять гостей-священиків з Колківського благочиння та інших парафій Волинської єпархії. Колишній настоятель Трьохсвятительської парафії, о. Георгій Ковалюк згадав на проповіді, як він вперше прибув до храму. “Стояла одна коробка – ні перекриття, ні даху. І поряд – три віруючі жіночки, яких зараз я тут бачу. Стояло питання, чи взагалі продовжувати будівництво, адже ж зараз дуже скрутні часи. Але ми вирішили будувати Дім Божий, незважаючи ні на які труднощі.”

Священики о. Георгій, о. Вадим Міщур, о. Віталій Іванків та парафіяни доклали багато зусиль, щоб церква постала, прикрасилась та почала діяти. Вона і зараз діє, хоча і не в стінах храму!

В простому будинку лунали літургійні гімни, звершувалась Євхаристія, приступали до Причастя вірні.

У Колківському благочинні запевняють, що церква – це люди, тож, мовляв, не важливо, чи служба була під куполами.

Нагадаємо, того ж дня, 12 лютого, в храмі села Тельчі Маневицького району сьогодні вперше після переходу громали до ПЦУ провели богослужіння українською мовою. Правив службу митрополит Луцький і Волинський Михаїл.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На передову їх, нехай сєпарам правлять і там возвеличують свій Московський патріархат! Як люди ще на них ведуться? Як можна возвеличувати і молитись на Москву, якщо москалі вбивають наших побратимів, руйнують неньку Україну???
Відповісти
щось ти слабо чого відразу не на палю???? як справи сергію в ліпінах?
Відповісти
Господи на многії літа.Дай терпіння і сили витримати все істиним православним.
Відповісти
Не чіпайте цих бабусь і дідусів.Дайте їм спокій.Вони того заслужили.
Відповісти
Подвиг 1 - Переміг путіна, не ставши на коліна, захистивши Європу груддю, заддю і дуже поганими дорогами, (щоб москальльськітанки не пройшли)

Подвиг 2 - Переміг Гідру-Корупцію :обезголовив медицину,освіту, кабмін, раду, суд, прокуратуру... Якщо якісь голови і остались, то дуже хворі :контужені, простужені, вивихнуті.
Відповісти
Поправили в хаті і браво. нащо про це писати новину? Ви пишете новини про усі служби ПЦУ у аналогічних хатах? Промосковський ви сайт!!! Треба до назви Волиньпост ще долати Волиньпост МП
Відповісти
А дітей навіщо беруть із собою. Батьки вічні раби і таке майбутнє дітям.Коли почнуть думати, хоча б заради майбутнього своїх дітей.
Відповісти
щось ти московський троль "василій" палишся, село називається ЛИПИНИ, а не лІпІни.
А на палію -то правильна порада, дякуємо, ваші глибокі вірування в Бога як раз і побудовані на вбивстві ближнього свого, не дарма попи рпц зброю та військо окупантів-вбивць освячують.
А СБУ має придивитись до цієї сєкти, осередок 5 колонни.
Відповісти
німі на панщину ідуть і діточок своіх ведуть
Відповісти
Останні новини
Прихильники УПЦ (МП) на Волині відправили святкову службу у священика вдома. ФОТО
14 лютий, 2019, 09:04