Проблему сміття у Ківерцях вирішуватимуть у Facebook

Проблему сміття у Ківерцях вирішуватимуть у Facebook
У Ківерцях місцеві активісти разом із представниками влади обговорили спільні плани щодо підвищення благоустрою міста.

Відвідав зустріч і мер міста – Володимир Жгутов, ‒ повідомляють у прес-службі Волинського Інституту підтримки та розвитку Громадських ініціатив.

Діалог відкрили під час презентації проекту «Активізація місцевого населення задля підвищення благоустрою вулиць міста Ківерці». Керівник проекту – Юлія Пащенко – мешканка Ківерців.

Основну увагу під час переговорів зосередили на проблемі малої кількості сміттєвих урн в місті, внаслідок чого спостерігається підвищена засміченість вулиць, а особливо у місцях скупчення людей ‒ на зупинках, поблизу магазинів.

Як зазначили експерти, проблема засміченості вулиць, так би мовити, двостороння. З одного боку, люди не відчувають своєї відповідальності за місто, в якому живуть і смітять, де хочуть, а з іншого, умови для прояву їхньої свідомої поведінки практично відсутні, адже мала кількість сміттєвих урн призводить до того, що люди просто не мають можливості викидати дрібне сміття у спеціально відведені місця.

«Рівень культури й екологічної свідомості населення на сьогодні доволі низький, а умови для його підвищення практично відсутні. Тому за проектом ми плануємо активізувати й мотивувати населення до екологічно-свідомої поведінки, створити умови для забезпечення місць збору дрібного сміття, та долучити до цього процесу місцеву владу й самих жителів», ‒ говорить керівник проекту – Юлія Пащенко.

За її словами, навіть при найбільшому бажанні ні влада, ні мешканці міста не можуть вирішувати проблему надмірного засмічення поодинці. Тому реалізатори проекту закликали ці дві сторони об’єднати зусилля заради спільної користі. Свою готовність негайно взятись до роботи засвідчили лідери місцевих молодіжних організацій, які були присутні на заході, вони зголосились взяти на себе питання людських ресурсів та організувати місцеву молодь до активної діяльності.

Мер міста як представник влади у свою чергу пообіцяв усіляко підтримувати такі ініціативи.

Висловити свої пропозиції щодо найнеобхідніших місць для встановлення смітників може кожен небайдужий до благоустрою Ківерців у соціальній мережі Facebook, на сторінці тематичної групи «Очистимо Ківерці від сміття».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А можна ссилочку на групу в Facebook
Відповісти
Звісно ж можна http://www.facebook.com/groups/145254588985973/
Відповісти
Щиро вдячний! :-)
Відповісти
http://vk.com/club52041650 - ссилочка в ВК
Відповісти
психіатра їм всім!!!
Відповісти
І хто це такий розумний пише??
Не подобається??
Зроби САМ!!!!!!!
Відповісти
Останні новини
Проблему сміття у Ківерцях вирішуватимуть у Facebook
04 квітень, 2013, 11:56