Роботи волинських засуджених продадуть з аукціону у Канаді

Роботи волинських засуджених продадуть з аукціону у Канаді
30 великодніх рушників продадуть на благодійному аукціоні для представників української діаспори у Канаді.

Вісім років поспіль при загальноосвітній школі в Ковельській виховній колонії діє гурток вишивки. За цей час вишивані роботи вихованців брали участь у всеукраїнських та міжнародних виставках, ‒ пише Про Ковель.

У гуртку задіяно 30 вихованців, але займається цією справою набагато більше підлітків. Засуджені починають з найлегшого і постійно покращують свій рівень виконання вишивки. У виставковому класі навчального закладу представлені пейзажі, портрети, прекрасні ікони.

Установа співпрацює з українсько-канадським благодійним фондом «Світ для дітей» протягом тривалого часу. За сприяння фонду було надано постіль, праски, сушарки для вихованців установи. Окрім того, гуртківці отримали 28 метрів полотна та нитки для гуртка.

Тридцять рушників вихованці вишивали протягом чотирьох місяців. Їх заплановано продати на благодійному аукціоні для представників української діаспори у Канаді до Великодня.

Одержані від аукціону кошти підуть на розвиток гуртка та вирішення матеріально-побутових проблем засуджених. Українській діаспорі стало відомо про категорію осіб, які утримуються в колонії, а також матеріальні труднощі в забезпеченні належних умов утримання засуджених. Діаспора планує надати матеріальну допомогу Ковельській виховній колонії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Роботи волинських засуджених продадуть з аукціону у Канаді
04 квітень, 2013, 12:14