Епіфаній не виключає перенесення деяких церковних свят

Епіфаній не виключає перенесення деяких церковних свят
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній не виключає деякі зміни у церковному календарі.

Про це Епіфаній заявив під час свого візиту на рідну Буковину, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми будемо поступово, тверезо, втілювати певні реформи в житті церкви. Це не буде відбуватися швидкими темпами. Але я вірю, що навіть у питанні календаря, який теж не є догмою, ми можемо приймати відповідні зміни. Як тільки побачимо, що суспільство готове до цих змін. Але це поки що не на часі. Ми повинні проводити просвітницьку роботу, пояснювати, щоб український народ розумів, що календар – це не догма. Але потрібно ще багато попрацювати у цьому напрямку", - сказав митрополит.

Крім того, він зазначив, що людина, яка вперше прийшла до церкви, не повинна відчувати перепон попри свій зовнішній вигляд.

"Людина, яка вперше переступає поріг храму, не повинна відчувати перепон, які інколи ставить старше покоління. Наприклад, що жінкам обов’язково потрібно бути в хустці і мати певний вигляд. Ми повинні стати ближчими до людей. Звичайно, що ми шануємо ці традиції, ми не будемо їх порушувати. Але я стою на позиції того, щоб ми не робили перепон людям, які вперше переступають поріг храму. Ми повинні бути відкритими і прийняти людину в тому вигляді, в якому вона приходить. Тобто, якщо вона прийде вперше, вона потім прийде і вдруге, і втретє, вона зрозуміє і усвідомить, що в такому вигляді недоречно відвідувати храм. Але якщо ми поставимо цю перепону на першому кроці, то людина ніколи вже не матиме бажання прийти до храму", - сказав Епіфаній.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Почалось...якщо не знаєш о робити... вали памятники, перейменовуй щось і перенось свята...імітація бурної діяльності. Вони у наших невдах політиканів приватні уроки беруть? На тему...як просрати все називаючи це реформами))) Тільки від політиканів люди в європу тікають...причому массово.
Відповісти
Думає, що керує солдатами стройбату? Методи радянські :не умієш - научим, а не захочеш-заставим. Дайош суботнікі і воскрєснікі на 7 січня, православну Пасху і т. д!
Відповісти
Ви, двоє, дурні?
Відповісти
розумні слова каже, про підтримку людини, що прийшла в церкву вперше, це по християнські.
Відповісти
Супер ,давно потрібні рефолрми в Украінській Церкві і не треба слухати цих сектантів з фашистськоі кацпаіі .
Відповісти
Потрібно іти в ногу з усім цивілізованим світом, а не тупцюватись на місці сотні років як московська церква, що законсервувалась у середньовіччі і загниває та іржавіє,як залізний стовп нерухомий. Через якусь сотню років московити будуть святкувати Різдво десь на початку весни, під 8 березня.
Відповісти
ПРАВИЛЬНО, ТІЛЬКИ ІДІОТИ НЕ МІНЯЮТЬСЯ.
Відповісти
Чому не знають знають.
Отець їм дав сім листів. Сім технічних завдань написати книжки для людей.
Останій лист говорить що потрібно написати книжки як брежунів олицетворять по простому вичеслять і облічать. А чи написали. Видно в тій церкві брехунів було багато. Тому і отримали такого листа з таким технічним завданням. Ісус мав 30 років коли вчителем став. До того він науки пізнавав не чуждо йому не було нічо. Тому вчився він і у спец наза древнього світу а не проповідував. Щоб навчити учнів захищати і обороняти себе як ви думаєте від кого. Тому не пізнавши науки лихого не научиш малого захищати себе від лихого. Лихий не розумний тому силою брати буде. Тому розумний і силу мати буде і знати буде то що знає лихий. Ісус їм показав що якщо вони думають що самі круті то є хтось хто круче. Злодії є злодії вони вічно крадуть все що вних є то таємниця їхнього серця більше нічого нема. Хто свисне в них таємницю. Той свисне.
Тому чого ви від них хочите. На селі фельшера нема, священник є. Тяжко вивчитися на фельшера. Не богоугодна справа. Діти там є вони хворіють. Був би ближче до людей був би ближче і до Бога. А так людина убога що ви від нього хочите. Знання як вилікувати маля тай можливість пожертвувати на лікарства для мами бо в неї нема. Напевно б убило його чисту не заплямовану душу.
Відповісти
Напевно Бог їх спитає. Чи вони на латині читають.
Вони скажуть ТАК.
А рецепт виписати можете на латині ?...
І що вони скажуть :). НЕ бо тільки Бог може зробити таке. Весело. А от що вони реально можуть зробити. Так це показати як не треба робити.
Відповісти