Дівочий табір, конкурс краси, арт-вікенд: які проекти пропонує молодь

Дівочий табір, конкурс краси, арт-вікенд: які проекти пропонує молодь
Із проханням профінансувати з міського бюджету до конкурсної комісії Луцької міської ради громадські організації подали лише 9 проектів.

Засідання комісії з розгляду проектів програм, розроблених громадськими організаціями стосовно дітей молоді, жінок та сім’ї відбулося 4 квітня. Його результати стануть відомі найближчим часом.

Цього року загальний об’єм фінансування становить 100 тисяч гривень, які виділять з міського бюджету. Втім, на противагу минулорічним 19 поданим проектам, цього року громадські організації подали лише 9, каже начальник управління сім’ї, молоді та спорту Леонід Лаба.

Згідно з умовами, проекти у разі їх виграшу, на 75% фінансуватимуть за рахунок міського бюджету і на 25% за рахунок коштів, зібраних громадськими організаціями.
Частина проектів стосувалися розвитку та дозвілля дітей та молоді з обмеженими фізичними чи розумовими можливостями.

Наприклад, ГО «Центр розвитку дитини» вже увосьме планує проводити фестиваль «Забавляночка скликає друзів», а Волинська обласна громадська організація батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку потребує фінансування для триденного відпочинку дітей з проблемами розвитку.

Іншій організації, що займається організацією роботи неповноправних потрібне фінансування для проведення дозвілля та зустрічей серед інвалідів. Такі зустрічі, кажуть ініціатори, гуртують та підтримують людей з особливими потребами.

П’ять проектів подали організації патріотичного виховання – скаутська організація ПЛАСТ та ГО Національний альянс. Для пластунів необхідно 17,5 тисяч гривень для проведення двох заходів – традиційних великодніх гаївок у Центральному парку культури та відпочинку, які заплановані на 6 травня та мистецького табору «Терра арт», що планують провести всередині вересня.

Літній табір «Кольоровий дивосвіт» пластуни планують провести влітку. Протягом 14 днів окремо оздоровлюватимуться хлопці та дівчата. Загалом відповідно до проекту табір має залучити 60 учасників віком від 12 до 18 років. Умови – польова кухня та проживання в наметах.

Національний альянс планує провести два таборових заходи та один семінар. Мова йде про патріотичну гру «Звитяга», що відбудеться цього року в восьме з 9 по 12 травня в Цуманських лісах на Волині та про табір «Оріяна-2013». Родзинка табору полягає в тому, що він орієнтований суто на жінок віком від 16 до 25 років.

«Ми ставимо на меті виробити в жінках, дівчатах впевненість у собі. Чотири дні вони будуть без чоловічої допомоги і отримуватимуть навички для самостійного життя, самооборони, виживання», - розповідає голова організації Майя Москвич.

Під час таборування учасницям розповідатимуть про риси відомих жінок, які допомогли досягти успіху. Член комісії Петро Верзун порадив бути більш уважнішим під час вибору кандидатур для наслідування, оцінки їх діяльності і розповідей. Мовляв, розповідаючи про позитивні чесноти, наприклад, княгині Ольги, не варто забувати, що вона з помсти спалила місто.

Третій проект організації стосувався проведення семінарів з системи раціонального управління безпекою. Вони мають на меті навчити навичкам самооборони, виживання та безпеки. Спілка громадських організацій «Молодіжна платформа» просить фінансувати конкурс «кмітливості, краси і таланту» «СтудмісВолинь-2013».

Його мета не просто визначити найкрасивішу студентку, а заохотити дівчат для розвитку власного інтелекту і таланту. Саме з цієї причини в цьому конкурсі, наприклад, відсутній конкурс в купальних костюмах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дозвілля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а скільки просять грошей на всі проекти, можете написати???
Відповісти
Дайте фінансів бо банкрот
Відповісти
Останні новини
Дівочий табір, конкурс краси, арт-вікенд: які проекти пропонує молодь
04 квітень, 2013, 17:39