У Києві ями на дорогах сягають півметра. ФОТО. ВІДЕО

У Києві ями на дорогах сягають півметра. ФОТО. ВІДЕО
Водії автомобілів залишаються без коліс, а «Київавтодор» обіцяє все полагодити до 10 квітня.

На вулиці Леніна в Солом'янському районі столиці, яка знаходиться недалеко від аеропорту «Жуляни», на деяких ділянках машини їдуть повільніше, ніж йдуть пішоходи, ‒ пише Сегодня.

На дорозі, по якій постійно їздять важкі фури, не залишилося навіть невеликої ділянки цілого покриття.

Місцеві мешканці розповідають, що вулиця знаходиться в такому стані вже кілька років, однак після цієї зими ділянок дороги без ям не залишилося взагалі.

«Я вже навіть не пам'ятаю, коли вона була нормальною. Вона в такому стані після кожної зими, але, звичайно, в цьому році стало ще гірше, ‒ каже продавець місцевого продуктового магазину, який знаходиться вздовж вулиці Леніна, Світлана Вілінська. ‒ Її кожну весну приїжджають і засипають щебенем, але вона розсипається не те, щоб після зими, а навіть після звичайного зливи. І ями стають ще більше, ніж були».

Незважаючи на те, що вулиця знаходиться не в центрі міста, по ній кожен день проїжджає велика кількість транспорту.

«Коли на Кільцевій затор, всі фури, автобуси, вантажівки обʼїжджають через Леніна. Зрозуміло, що вони ще більше розбивають те покриття, яке залишилося», ‒ каже жінка.

Для водіїв ця вулиця вже стала смугою з перешкодами, яку потрібно проїжджати із швидкістю не більше 5 км/год ‒ інакше машину потрібно буде збирати по запчастинах. За словами мешканця приватного сектора Олександра Хруща, невдало обʼїхавши ями, легко можна позбутися колеса.

«Буквально пару тижнів тому я їхав, не помітив яму і влетів у неї. Швидкість була невеликою, але колесо лопнуло і погнувся диск ‒ краї у цих ям дуже гострі. Тут не камінчиками засипати потрібно, а давно нормальний ремонт робити», ‒ каже він.

Вчора Київська міська адміністрація запустила сайт remcontrol.com.ua, на якому городяни можуть публікувати фотографії ям на дорогах і відправляти звернення про проблемні ділянки. «Київавтодор», у свою чергу, зобовʼязується протягом тижня надати фото відремонтованої дороги.

У редакції спробували, як влада виконує обіцянки, і теж відправив звернення на сайт щодо стану дороги на вулиці Леніна. Через декілька хвилин вулицю додали в список запланованих до ремонту. Відповідно до карти, обсяг робіт становить 166 квадратних метрів дорожнього покриття, а відремонтувати дорогу обіцяють до 10 квітня.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дороги
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
о!!! так це ж наш проспект Перемоги... :-)
Відповісти