Конкурс на пасажирські перевезення у Луцьку не відбувся

Конкурс на пасажирські перевезення у Луцьку не відбувся
Виконавчий комітет Луцької міської ради 24 січня не зміг оголосити конкурс на перевезення пасажирів автобусними маршрутами № 16 та 25, оскільки цьому перешкодила постанова суду.

Під час засідання голова депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження Олена Голєва повідомила про рішення суду, яке забороняє оголошувати конкурс для укладання договорів на тимчасові перевезення.

За її словами, це рішення суд прийняв 23 січня.
«Оголошення конкурсу, таким чином, буде не законним», – заявила Голєва.

Начальник управління транспорту та зв'язку міськради Рустам Дячук заявив, що не знав про таке рішення взагалі. А міський голова Микола Романюк обурився, що блокується робота виконкому.

«Знову ніхто не подбав про людей. Напевно, не такий вже й неприбутковий цей бізнес, раз за нього ідуть такі війни. Завтра до мене знову прийдуть люди скаржитися на маршрутки», – сказав міський голова.

Заступник прокурора міста Олег Юрченко зазначив, що згідно із законом, якщо конкурс не оголосили, то перевізник не змінюватиметься.

«Це не страшно, бо є перевізник цих маршрутів – ЛПЕ. Воно і далі буде їх обслуговувати», – зазначив Юрченко.

У коментарі ВолиньPost Олена Голєва нагадала, що 2010 року був проведений конкурс серед перевізників, у якому Луцьке АТП 10701 зайняло перше місце, а ТзОВ «Санрайз» – друге. Тобто 16-й і 25-й маршрути мав обслуговувати той, хто зайняв перше місце.

Але, за словами Голєвої, Львівський апеляційний адміністративний суд скасував рішення конкурсного комітету, оскільки Луцьке АТП 10701 надало неправдиві свідчення на конкурс. Тож маршрути у такому разі мав обслуговувати той, хто зайняв друге місце, тобто «Санрайз».

Але оскільки виконком зволікав із оголошенням переможцем «Санрайзу», а натомість на 20 січня 2012-го прийняв рішення оголосити новий конкурс, то «Санрайз» подав до суду. Як результат – 23 січня суд заборонив проводити конкурс.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я ніколи не вникав в цей вид бізнесу, але там шалені гроші ходять. Дивлячись як виборець, на депутата м.р. О. В. Голєву, вона виглядає не в кращому світі на фоні цього всього. Тільки в неї одні претезії постійно, все вона повигравала, а хтось їй маршрути не дає. я був свідком, як 12(перевізник Санрайз) в автобусі писало, зрушив з містя як виходила жіночка з маленькою дитиною з маршрутки, в людей аж серце завмерло, від такої події. І що ще їй потрібно всі маршрути, взагалі, забрати все і нічого не дати. Гидко дивитись.
Відповісти
Останні новини
Ідуть сильні морози
24 січень, 2012, 14:53
Конкурс на пасажирські перевезення у Луцьку не відбувся
24 січень, 2012, 14:26