Луцьких дітей вчили по-новому захищати своє життя

Луцьких дітей вчили по-новому захищати своє життя
У Луцьку відбувся семінар з питань впровадження інноваційних методів навчання дітей правил безпеки життєдіяльності у навчальних закладах.

2 квітня на базі виставки-музею служби цивільного захисту управління ДСНС Волині вдруге проведено такий захід, - повідомили у прес-службі відомства.

Майстер-клас відбувся в рамках реалізації проекту «Молодь прикордоння: разом за безпеку», що співфінансується по Програмі транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013». Організаторами семінару виступили обласна організація Добровільного пожежного товариства, управління освіти та науки облдержадміністрації, управління освіти Луцької міської ради.

У семінарі взяли участь заступники директорів 27-ми загальноосвітніх навчальних закладів Луцька з питань навчально-виховної роботи, представники управління освіти та науки облдержадміністрації, управління освіти Луцької міської ради.

Працівники управління ДСНС області зазначили, що в рамках реалізації цього проекту в загальноосвітніх закладах будуть проведені відкриті уроки з навчання дітей правилам безпеки та діям на випадок надзвичайних ситуацій за допомоги сучасних приладів та обладнання, а разом з освітянами будуть сприяти розвитку руху юних пожежників і залучення їх учасників до роботи з пропаганди правил безпеки життєдіяльності серед своїх однолітків і дорослих.

Найактивніших волонтерів-пожежників обов’язково залучать до участі у пленерах, конкурсах і змаганнях серед своїх однолітків у на території Республіки Білорусі та Польщі.

Окрім цього, для навчальних закладів області будуть розроблені спеціальні навчальні плакати з правил БЖД та методичні рекомендації на основі досвіду і найкращих практик педагогів Луцька та області та у цій сфері.

Під час семінару досвідом роботи щодо залучення дітей до волонтерської роботи на основі принципу «рівний-рівному» поділилась педагог-організатор НВК «Гімназія №14 м.Луцька» Тетяна Киндибовська.

Педагог-організатор-методист гімназії №21 імені Михайла Кравчука Тетяна Куса розповіла про практику залучення учнів до проведення протипожежної профілактичної роботи серед однолітків, а також їх участі у фестивалі юних пожежників та методику проведення цікавих уроків за допомоги мультимедійних і друкованих методичних матеріалів.

Методист дошкільного навчального закладу №34 м.Луцька Валентина Легновська презентувала створену силами колективу цього дошкільного закладу лялькову виставу з навчання дітей дошкільного та молодшого шкільного віку правил безпеки у цікавій та зрозумілій для них формі.

Заступник директора обласного центру науково-технічної творчості Ірина Бабула поділилась позитивним досвідом залучення дітей всіх вікових груп до вивчення правил безпеки життєдіяльності за допомоги позашкільних закладів освіти під час роботи в різноманітних гуртках та вдома. Сотні дітей з усіх куточків області, які вже декілька років поспіль беруть участь в конкурсі «Рятувальники очима дітей», під час створення творчих робіт самі вивчають правила безпеки і допомагають рятувальникам своїми виробами, електронними книгами та презентаціями, макетами, іграшками і навіть картинами зацікавити інших учнів і дошкільнят поважно ставитись до свого здоров’я і життя.

Вже цього року відбудуться спільні міжнародні зустрічі та конференції за участі освітян Луцька та області для обміну досвідом в сфері виховання в учнівської молоді поважного ставлення до правил безпеки життєдіяльності.

Учасникам семінару надали підготовлені мультимедійні презентації та відеоролики з питань навчання учнів правил безпеки і дій на випадок надзвичайних ситуацій для використання у навчальному процесі.

Педагоги ознайомились також з великою експозицією 6-ти залів постійнодіючої виставки служби цивільного захисту, головними відвідувачами якої щорічно є 6-7 тисяч учнів, дошкільнят і студентів області.

На завершення заходу голова Волинської обласної організації України Григорій Загородній подякував педагогам за нелегку працю і висловив сподівання, що за їхньої допомоги підростаюче покоління у майбутньому буде свідомо дбати про свою безпеку, а відтак жити без пожеж та трагедій.













Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьких дітей вчили по-новому захищати своє життя
05 квітень, 2013, 08:45